23.08.

Jukurit sulattelee tappiota

Jukureiden viime syksyn liigakauden vaisu alku verotti kauden katsojalukuja. (Kuva: Antero Heikkinen)

Jukurit HC Oy:n huhtikuun lopussa päättynyt tilikausi oli selkeästi tappiollinen. Tappioksi kirjattiin 365 447 euroa. Edellisvuonna voittoa kertyi 119 609 euroa. Liikevaihtoa kertyi neljä miljoonaa euroa.

Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Toivakan mukaan operatiivisen toiminnan miinusta kertyi 250 000.
365 000 euron tappioon sisältyy kokonaisuudessaan edellisen päävalmentajan sopimuksen purkamisen kustannukset ja muitakin henkilöstökuluja.

Toivakka myöntää
, että Jukurien toinen liigakausi oli urheilullisesti ja taloudellisesti vaikea.
– Kehnosti alkaneen kauden johdosta katsojamäärä putosi 20 prosenttia eli 3 700:sta 3 100:aan. Sen myötä miinusta tuli ravintolatuloissa ja ottelutapahtuman tuotot laskivat edelliskaudesta 0,7 miljoonaa euroa.
– Organisaatiossakin oli kasvukipuja, jotka on nyt sopeutettu pienen liigaseuran sietokyvyn tasolle.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkeen 1,8 miljoonan eurosta Jukurit HC Oy on maksanut 647 625 euroa.
Loput merkintähinnasta maksetaan suunnitellusti meneillään olevan ja kahden seuraavan tilikauden aikana. Kunkin erän suuruus on 384 125 euroa

Toivakan mukaan Jukurit HC Oy on kirjanpidollisesti aloittanut toukokuun alussa käynnistyneen tilikauden mahdollisimman puhtaalta pöydältä.
– Myönteisiä talousnäkymiä on luvassa. Telian ja SM-liigan kuuden vuoden mittainen mainossopimus tuo yli miljoona euroa mediarahaa.
– Aiemmin se maksettiin suoraan seuroille. Nyt eurot jaetaan SM-liigan kautta. Saamme mm. 50-70 000 euroa meneillään olevien ravintolainvestointien kustannuksiin.

Meneillään olevan tilikauden ja alkavan liigakauden budjetti on 4,5 miljoonaa euroa, mikä 0,5 miljoonaa euroa toteutunutta suurempi.
1,5 miljoonan euron suuruinen pelaajabudjetti on 0,2 miljoonaa euroa edeltäjäänsä suurempi.
Yleisötavoite on viime kauden suuruinen eli 3 100 suuruinen keskikatsomo.
Tulostavoite on vähintään 200 000 euroa plussalla.
Uudistukset jäähallissa avaavat Viikinravintolan laajempaan käyttöön. VIP-tilat siirtyvät Saimaan Stadiumin tiloihin.

Toimitusjohtaja Tuomas Muotka korostaa, että paljon ja kovaa työtä on edessä, että tavoitteisiin ylletään.
– Iso merkitys on joukkueen menestymisellä. Voittoja ja hyviä otteita tullaan Kalevankankaalle seuraamaan illasta toiseen.
– Joukkueen ilmapiiri on uudistuneen valmennusjohdon myötä erinomainen ja siitä viriää myönteisiä viestejä koko Jukuriyhteisöön ja toivottavasti myös fanien ja katsojien keskuuteen.

Muotka ja Toivakka ovat mielissään myös Jukurien juniorivalmentajien saamasta arvostuksesta jääkiekkoliiton valmennustiimeissä.
– A-nuorten päävalmentaja Marko Kauppinen on kutsuttu U16-maajoukkueen valmennustiimiin ja B-nuorten valmentaja U17-maajoukkueen valmentajiin.

Hieno meininki

Jukurien liigajoukkueen peräsimeen toukokuussa tarttunut Pekka Kangasalusta on aidosti innoissaan ja mielissään liigakauden kynnyksellä.
– On uskomattoman hieno meininki harjoituksissa ihan joka kerta. Läheskään vastaavaa fiilistä en ole kokenut missään aiemmin, Kangasalusta kertoi Jukurit HC Oy:n osakkeenomistajille tiistai-illan yhtiökokouksessa.

Kangasalusta ei paljastanut vielä joukkueen tavoitteita.
– Meininki on sen mukaista, että voidaan voittaa kenet tahansa. Pelaamalla ja onnistumalla maalinteossa pärjätään. Jokaisessa pelissä on mahdollista voittaa.
– Enemmän kuin realismia on sijoittua vähintään kymppisakkiin.

Hän on hyvillään kahdesta hyvästä maalivahdista. Kehuja sai Juhana Aho, joka päävalmentajan mukaan on valmis torjuntatehtäviin tasavertaisesti Sami Rajaniemen kanssa.
– Maalivahtien keskinäiset kemiat ovat kohdallaan ja terveellä pohjalla.

Omistajia kiinnosti erityisesti myös omien lahjakkaiden nuorten panos alkavaan kauden peleissä.
Mikko Kokkonen ja Henri Nikkanen ovat palanneet tiukilta ja vaateliaalta maajoukkueen kiertueelta hyvin motivoituneena.
– Kummatkin ovat hyvin lahjakkaita pelaajia. Tärkeää, että ovat pelissä kiinni kauden alusta alkaen.
– Roolitusta ja vastuuta ei ole vielä voitukaan miettiä. Nyt on edessä viisi harjoituspeliä tiiviillä aikataululla. Kummatkin nähdään niissä tositoimissa.


Kokeneena valmentajana
Pekka Kangasalusta muistuttaa, että 17-vuotiaiden kanssa on edettävä yhteistyössä viisaasti.
Jukurien harjoituspelit Kalevankankaalla käynnistyvät perjantaina klo 18.30. Vastassa on suuri punainen eli HIFK, joukkueen, jonka valmennustiimissä Pekka Kangasalusta työskenteli viime liigakaudella.

Antero Heikkinen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.