16.08.

Aina oma tyyli edellä

Mikkeliläinen räppäri Konsta Honkanen piti sitkeästi oman tyyliinsä koulukiusaamisesta huolimatta. Sitkeys kantoi tulosta ja tänä päivänä hän tekee musiikkia ison levy-yhtiön artistina.

Rento ja iskevä. Näin mikkeliläinen rap-artisti Konsta Honkanen, 20, kuvailee musiikkiaan.

Konsta–artistinimellä esiintyvän Honkasen polte musiikin tekemiseen syttyi jo pikkupoikana. Ensimmäiset kosketuksensa hip hoppiin hän kertoo saaneensa jo viisivuotiaana, kun joululahjapaketista paljastui dj-pöytä.
– Siitä se kipinä syttyi. Ala-asteella aloin kuuntelemaan Junoa, ja tajusin, et tää on siistii musaa. Myöhemmin päätin alkaa tekemään musaa myös itse, vaikka en oikeasti ollut siinä kovin hyvä. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi yrittämistä, ja päätin, että nyt en luovuta.

Onneksi en antanut periksi

Konsta kuvailee olevansa sitkeä taistelemaan unelmiensa eteen, huolimatta muiden mielipiteistä. Ylä-asteella hän joutui koulukiusatuksi.
– Mua kiusattiin musagenren ja pukeutumistyylin takia. Välillä kävi mielessä, että pitäisikö jättää kaikki musakuviot taakseen, jotta kiusaaminen loppuu, hän muistelee.
– Onneksi en antanut periksi ja pidin oman tyylini. Ajattelin, että kiusatkoon vaan, mutta mä olen sellainen kuin olen.

Pikku hiljaa Konsta alkoi saada keikkapyyntöjä ja uusia biisejä syntyi nopealla tahdilla. Kova työ tuotti tulosta, ja tätä nykyä Konsta tekee yhteistyötä musiikkituottaja Petri Mataran ja kansainvälisen levy-yhtiö Sony Musicin kanssa.
– Vahvana vaikuttaja on ollut myös mun kaveri Ilari, joka tunnetaan muun muassa Kapteeni käskee –biisistä. Ilari on mikkeliläissyntyinen räppäri, joka alun perin kertoi mun musiikista Petrille.

Konstan ensimmäinen tuplasingle, Isketään sisään, julkaistiin Sony Musicin toimesta huhtikuussa. Samasta singlestä löytyy myös kappale nimeltä HuhHuh, jossa Konstaa feattaa räppäri Chrizay.
Heti perään, 20. heinäkuuta tarjoiltiin toinen Konstan sinkku, joka kantaa nimeä Iiisii. Kappaleella vierailee myös rap-legenda Aksim.
Nuori muusikko paljastaa, että uusia julkaisuja on jo tuloillaan.
– Meillä on aika monta hyvää biisiä työn alla. Mahdollisesti uutta musaa saadaan ulos jo ensi kuussa.

Sanoitukset kappaleisiinsa Konsta kirjoittaa pääasiassa itse.
– En ikinä suostuisi siihen, että joku kirjoittaisi mun puolesta sanat. En mä silloin olisi mikään räppäri, vaan pelkkä esiintyjä. Haluun mennä aina oma tyyli edellä, hän linjaa.

Konsta Honkanen, 20
– Viettänyt lapsuutensa Otavassa, asuu Mikkelin Lehmuskylässä
– Peruskoulu Lyseon koulussa
– Perheeseen kuuluu äiti, sisko, veli ja Sulo-koira
– Harrastaa koripalloa ja satunnaisesti skeittausta
– Mielipuuha: Ruoanlaitto ja laiskottelu
– Häntä inspiroi: uudet kovat julkaisut muilta artisteilta
– Onnelliseksi tekee ystävät, läheiset, perhe ja siskon lapset
– Onnettomaksi ihmiset, joihin ei voi varmuudella luottaa

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.