26.07.

Tyttöteatteri lisää tempoa

Mikkelin Tyttöteatterin ohjaajat Saga Kiukas (vas.) ja Atlas Väisänen kuvailevat Tyttöteatteria iloiseksi ja yhteisölliseksi ryhmäksi.

Tänä vuonna 10-vuotista taivaltaan juhliva Mikkelin Tyttöteatteri suuntaa kohti syksyä tuoreella otteella. Syksy käynnistyy vauhdikkaasti uuden ryhmän ja näytelmäproduktion merkeissä.
Uusia tuulia tuo myös vastikään Tyttöteatterin ohjaajana aloittanut Atlas Väisänen, 20. Väisänen jakaa ohjaajapestin yhdessä vuodesta 2015 saakka Tyttöteatteria ohjanneen Saga Kiukkaan, 33, kanssa.

Väisänen paljastaa, että jatkossa Tyttöteatterin ohjelmistossa tullaan näkemään ja kuulemaan aiempaa enemmän musiikkia.
– Minulla on vahva musiikkitausta, jota haluan tuoda mukaan Tyttöteatteriin, ja aktivoida teatterilaisia yhä enemmän rytmin, soittamisen ja laulamisen saralla.

Mikkelin Tyttöteatteri tunnetaan 16–20-vuotiaille nuorille suunnattuna ryhmänä, joka ottaa esityksillään rohkeasti kantaa nuorille tärkeisiin ja merkityksellisiin aiheisiin. Sama kantaaottava linja jatkuu vastaisuudessakin.
– Olemme ottaneet esityksillä kantaa muun muassa kiusaamiseen, maahanmuuttoon ja seksuaaliseen tasa-arvoon. Nuorilta tulee valtavan hyviä aiheita ja ideoita. Yksi keskeisimmistä tavoitteistamme onkin tuoda nuorten ääni kuuluviin. Miksi olla hiljaa, jos voi huutaa? Kiukas linjaa.

Teatterilla nuorten ääni kuuluviin.

Tyttöteatterin seuraavat näytökset nähdään ensi vuoden kevättalven aikana. Väisänen ja Kiukas sanovat, että näytelmän aihepiiri selviää tarkemmin uuden teatteriryhmän aloitettua.
– Aiheideoita on jo olemassa, mutta kaikki riippuu uudesta, syksyllä aloittavasta ryhmästä ja siitä, mitä he haluavat tehdä ja millä tavalla. Kyse ei suinkaan ole meistä ohjaajista, vaan nimenomaan nuorista, joille haluamme tarjota mahdollisuuden musiikki- ja teatteritaiteen tekemiselle.
– Tänä vuonna meillä on enemmän mahdollisuuksia toteuttaa ideoitamme, sillä saimme isoimman rahallisen apurahan ja tuen tähän mennessä Etelä-Savon Kulttuurirahastolta. Se oli huippua, Kiukas iloitsee.

Mikkelin Tyttöteatteri sai alkunsa vuonna 2008. Sen perusti Minna Vilenius samaan aikaan kun Kati Kinnunen perusti Mikkelin Poikateatterin.
Vileniuksen jälkeen ryhmää ohjasi vuoteen 2015 saakka Nazia Asif.

Ilmoittautuminen Mikkelin Tyttöteatterin kaudelle 2018–2019 on nyt käynnissä. Väisänen ja Kiukas sanovat, että ryhmään hakeminen edellytä aiempaa kokemusta teatterista.
– Toiminta on maksutonta. Pääsykokeita näyttelemisestä tai teatterin tekemisestä ei ole. Ei tarvitse tietää tai osata mitään. Jos lavalla oleminen ei innosta, voi tulla mukaan tekemään teatteria ilman esiintymispakkoa. Jokainen saa tulla omana itsenään, ohjaajat rohkaisevat.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.