12.07.

Savolainen johtaa sydämellä

Anttolanhovin hotellinjohtajana toukokuussa aloittanut Ella Savolainen tekee työtään rakkaudella.

Matkailuyritys Anttolanhovin tuoreella hotellinjohtajalla, Ella Savolaisella on syytä hymyyn.
Yrityksen kokoustilojen vuokraus on vahvassa nousukiidossa ja majoitusbisneskin kukoistaa.
– Kesät ovat meillä aina kiireisiä, mutta nyt on ollut ilo huomata, että Anttolanhovin upea miljöö houkuttelee kosolti myös ulkomaalaisia matkailijoita, erityisesti Aasiasta. Majoitustilanne näyttää myöhään syksylle todella hyvältä, iloitsee toukokuussa hotellinjohtajaksi nimitetty Savolainen.

Hän sanoo tuntevansa Anttolanhovin melkeinpä paremmin kuin omat taskunsa. Savolainen aloitti työskentelyn Anttolanhovin vastaanotossa vuonna 2004, ja on sittemmin toiminut muun muassa yrityksen hotelli- ja ravintolatoimenjohtajana.
Nyt hän toimii koko Anttolanhovi Resortin johdossa käsittäen hotellin ja ravintolan lisäksi Day Span sekä Art & Design huvilat.
– Tavallaan kaikki muuttuu, mutta kuitenkin pysyy ennallaan. Töitä on enemmän, mutta minä nautin kaikesta työstä mitä saan tehdä tämän talon eteen. Ei tämä työltä oikeastaan tunnu, ihan kuin kotona olisi. Monesti on sanottu, että minä elän ja hengitän Anttolanhovia. Tämä työ on minulle elämäntapa.

Savolainen tekee työtään täydellä sydämellä. Anttolahovin perinteet ja paikallisuus ovat niitä asioita, joita hän haluaa hotellinjohtajana vaalia. Ei kuitenkaan niin, ettei kehitystä ja uudistusta tapahtuisi.
– Paljon on ideoita, ja aiomme jatkuvasti myös kehittää. Melkoisia uudistuksia tässä onkin jo takana.
Savolainen viittaa uudistuksilla Anttolanhovin uuteen ilmeeseen ja kevättalvella käyttöön otettuun Day Spahan. Ennen uutta suuntaa yritys toimi pitkään Hengitysliiton omistamana kuntoutuskeskuksena.

Hengitysliiton Anttolanhovissa harjoittama kuntoutustoiminta päättyi kokonaan viime syksynä, jonka jälkeen Anttolanhovia lähdettiin muuntamaan kuntoutuslaitoksesta entistä markkinaehtoisemmaksi matkailuyritykseksi. Samalla myös hotellihuoneiden ja aulatilan ilmettä kohennettiin. Nyt yrityksen taustalla ovat sijoittajat Markku Ropponen ja Raimo Vilhunen.
– Muutokset olivat paikallaan, ja ne ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi, Savolainen iloitsee.

Vapaa-ajallaan Ella Savolainen viihtyy pohjoismaalaisten dekkareiden parissa. Mielipuuhiin lukeutuu myös tiskaaminen.
– Tiskaaminen on rentouttavaa. En koskaan käytä tiskikonetta, jollei ole aivan pakko. Tiskaisin mielelläni vaikka koko päivän, hän nauraa.
Anttolanhovissa on 54 hotellihuonetta, 7 rivitalohuoneistoa sekä 19 Art&Design huvilaa, Rantaravintola sekä Kotaravintola, 14 kokoushuonetta, Sauna- ja allasosasto, Day Spa, liikuntasali ja kuntosali.

Ella Savolainen, 52
– Työskennellyt Anttolanhovissa vuodesta -04
– Hotellinjohtajaksi toukokuussa 2018
– Perheeseen kuuluu kaksi aikuista poikaa
– Koulutus: Kauppakoulu, kauppaopisto, esimieskoulutus K- ja S-ryhmälle, tarjoilija
– Harrastaa lukemista, joogaa ja vintagea
– Mielipuuha matkustelu, työnteko ja tiskaaminen
– Onnelliseksi hänet tekee läheiset, työkaverit, yhdessä tekemisen meininki, ystävät, asiakkaat ja hyvä palaute
– Onnettomaksi tekee läheisten ihmisten vaikeudet ja haasteet omassa elämässään sekä epäinhimillinen käytös toisia ihmisiä kohtaan

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.