Olutkulttuuria Mikaeliin

Henrik Rajamäki (vas.) ja Mika Pippuri skoolavat Craft Beer Weekendille, jonka he järjestävät Mikaelissa syyskuun alussa.

Mikaelissa on oluenystäville uusi kiinnostava tapahtuma heti syksyn aluksi. Craft Beer Weekend -tapahtuma keskittyy hyvään juomaan ja ruokaan.
– Mitään vastaavaa ei Mikkelissä ole aiemmin järjestetty, sanoo Henrik Rajamäki Serviini Oy:stä.

Serviinin lisäksi 7. ja 8. syyskuuta järjestettävän tapahtuman takana ovat Bar Dom ja Mikaeli. Esille tulee 12 pienpanimon osastot, jotka esittelevät omia oluitaan, siidereitään ja tisleitään. Ainakin kotimaista giniä ja viskiä on tulossa näytille.

Tapahtumasta voi ostaa juomia mukaan.

Paikallisista yrityksistä mukana ovat Saimaa Brewing Company, Ollinmäen viinitila sekä mäntyharjulainen Nilkko Brewing.
– Jokaisella panimolla on esillä useita tuotteita, joten kaikkiaan nähtävissä ja maistettavissa on lähemmäs sata olutta. Joukossa on sellaisia uutuuksia ja erikoisuuksia, joita ei ole tarjolla kauppojen tai Alkon hyllyillä.

Tapahtumaan liittyy paljon erilaista ohjelmaa kuten luentoja sekä maistiaisia, joita varten on tulossa erillinen tastinghuone.
Craft Beer Weekend -tapahtumaan kuuluu vahvasti myös ruoka. Kumpanakin iltana on tarjolla illallinen, johon Saimaa Brewing Company valitsee oluet ja Serviini valmistaa niihin sopivan menun.
Uuden alkoholilain myötä saavat asiakkaat ostaa tapahtumasta juomia mukaansa.
– Olutkulttuuri on Suomessa mennyt hyvään suuntaan, ja uusi alkoholilaki on edelleen askel oikeaan suuntaan, sanoo Mika Pippuri Bar Domista.