Molari laajensi Mikkeliin

Asianajaja Päivi Molarin Mikkelin toimistosta Ristimäenkadulta avautuu näkymä suoraan Urskiin.

Asianajaja, varatuomari Päivi Molari on laajentanut toimintaansa Mikkeliin, missä hän on avannut toimiston.
– Mikkelissä on toki ollut juttuja hoidettavana jo ennenkin, mutta toivottavasti nyt saamme mahdollisimman paljon reissua tänne suuntaan. Toistaiseksi toimimme Mikkelissä ajanvarauksella, sanoo Molari.

Mikkelin toimiston avaamiseen vaikutti osaltaan se, että Etelä-Savon käräjäoikeuden kanslia on avoinna Savonlinnassa enää tämän vuoden loppuun. Istuntojen pitämistä Savonlinnassa jatketaan, mutta niidenkin tulevaisuuteen liittyy epävarmuutta.
Molari avustaa asiakkaitaan oikeudessa laajalla skaalalla rikosasioista erilaisiin riita-asioihin. Hän kantaa huolta oikeudellisten palvelujen kirjavuudesta.
– Asiakkaiden on välillä vaikea tietää, mikä erottaa palvelujen tarjoajat toisistaan, kun oikeudellisia palveluja saa myydä jopa ilman lainopillista koulutusta, sanoo Molari, joka toimii Suomen Asianajaliiton Mikkelin osaston hallituksen puheenjohtajana.

Suomen Asianajajaliittoon kuuluvilta juristeilta edellytetään laissa säädettyä pätevyyttä ja ammattitaitoa. Liitolla on lakiin perustava velvollisuus valvoa asianajajien toimintaa. ’
Molari pohtii, miten syrjäisemmille seuduille saadaan jatkossa lakipalveluja. Nuorten juristien halukkuus asettua kasvukeskusten ulkopuolelle on heikko.
– Tämä on hankala kysymys, sillä maakunnissa juristikaartilla alkaa olla ikää. Palvelujen tarve ei katoa mihinkään myöskään kehäkolmosen ulkopuolella.

Molari hakee ajoittain rankkaan työhönsä virkistystä puutarhasta ja liikunnasta. Hän on mm. ahkera kuntosalin käyttäjä. Viime talven lumilla hän hiihti yli 1000 kilometriä.
Molari asuu miehensä ja kolmen poikansa kanssa Savonlinnassa. Veljeksistä vanhin Valtteri edustaa kylläkin MP17-joukkuetta, jossa hän pelaa maalivahtina.