26.07.

Mikaelista kisa-areena

Crossfit Mikkelin Jaakko Väyrynen näyttää kahvakuulalla mallia Mikaelin maisemissa. Huomenna perjantaina samassa paikassa on tosi kyseessä, kun 220 kilpailijaa aloittaa urakkansa.

Huomenna perjantaina alkaa Mikaelin alueella Kuntokarkelot-tapahtuma, joka on Suomen suurin crossfitkisa. Noin 220 kilpailijan urakka huipentuu lauantaina illansuussa.
– Kuntokarkelot on alansa suurin tapahtuma Suomessa, sanoo Jaakko Väyrynen Kuntokarkelot järjestävästä Crossfit Mikkelistä.

Crossfit on verraten uusi laji, jonka suosio on nopeassa kasvussa. Lajin tarkoituksena on kehittää urheilijan fyysisiä ominaisuuksia eli lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta tasaisesti.
Laji on saavuttanut suosiota myös Mikkelissä. Kuntokarkeloon osallistuu 16 isäntäseura eli Crossfit Mikkelin edustajaa.

Kisaa voi seurata Mikaelin terassilta.

Kilpailuun kuluu viisi lajia, joista kaksi viedään läpi perjantaina ja loput lauantaina. Lajit kerrotaan kisaajille vain hiukan ennen suoritusten alkua.
– Lajin henkeen kuuluu, etteivät kisaajat voi liiaksi valmistella ennakkoon suorituksiaan.
Sen Väyrynen paljastaa, että yksittäiset suoritukset kestävät lajista riippuen 35 sekunnista 15 minuuttiin. Sarjoja on sekä miehille että naisille teineistä avoimen luokan kautta senioreihin.

Kuntokarkelot järjestetään nyt kolmatta kertaa. Aiemmin on kisattu Karkialammen maisemissa, mutta kisan kasvaessa tulivat rajat vastaan.
– Mikaeli on loistava paikka tähän tarkoitukseen. Kisat ovat todella viihdyttäviä, joten paikalle kannattaa tulla seuraamaan.

Viihtyvyyttä lisää se, että tarjolla on Mikaelin ruoka- ja juomahuolto.
– Avaamme sään salliessa terassin kilpailujen ajaksi. Kisaa voi seurata myös Mikaelin ravintolasta, mistä näkee suoraan kilpailupaikalle, sanoo Henrik Rajamäki Serviini Oy:stä.

Kuntokarkelot-tapahtumaa järjestämässä ovat Crossfit Mikkelin lisäksi Mikaeli sekä Kamppareitten ja Mikkelin Pallonlyöjien juniorit.
Lajit alkavat perjantaina kello 14.15 ja lauantaina 9.45. Kisa päättyy lauantaina noin kello 18.
– Yleisöllä on paikalle vapaa pääsy. Kannattaa tulla julkisilla, kävellen tai pyörällä. Jonkin verran on parkkitilaa, mutta pääosin parkkipaikat on varattu kilpailuille, Väyrynen sanoo.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.