19.07.

Merkitykselliset tarinat kartalla Wäkewässä

Galleristi, kuvataiteilija Kirsimaria E. Törönen-Ripatin Wäkewä kesä 2018 –näyttely on esillä Studio Wäkewässä 27.7 saakka.

Nykytaidetta esittelevässä Studio Wäkewässä on avautunut uusi kesänäyttely, Wäkewä Kesä 2018.
Näyttely pitää sisällään galleristi, kuvataiteilija Kirsimaria E. Törönen-Ripatin touko-kesäkuussa Mänttä-Vilppulan Serlachius-residenssissä syntyneitä uusia teoksia sekä hänen ja Jan Pohribnyn yhteistyönä tekemiä sekatekniikkateoksia Mäntän kuvataideviikoilla esillä olevasta Industrial feelings -sarjasta.

Törönen-Ripatti keräsi residenssissä Mäntän asukkailta karttamerkintöjä ja tarinoita heille tärkeistä paikoista, ja lähti koostamaan niistä uutta labyrinttimaista Medina Stories -sarjaa.
– Olen tehnyt samaisella sokkelopiirrostekniikalla teoksia, joihin on merkitty muun muassa terrori-iskujen paikkoja, arkeologisia kaivauksia tai itselleni tärkeitä paikkoja.

Studio Wäkewässä
on esillä Mäntän asukkaiden karttamerkintöjen ja tarinoiden pohjalta työstettyjä teoksia, jotka visualisoivat yksinkertaisten ja heille merkityksellisten paikkojen henkeä.
– Elämä kuitenkin koostuu pienistä tapahtumista. Merkityksellisiä paikkoja voivat olla esimerkiksi sellaiset, jossa käytiin ensimmäistä kertaa suutelemassa tai missä oli paha moottoripyöräonnettomuus. Tällaiset asiat ovat niitä, jotka kiinnittävät ihmisen johonkin paikkaan ja tekevät paikoista heille merkityksellisiä.

Studion perähuoneessa puolestaan pääsee tutustumaan Törönen-Ripatin ensi talven Modeling poses -yksityisnäyttelyn syntyyn, joka tulee pitämään sisällään uudelleen tulkintoja taidehistorian merkkiteosten hahmoista.

Wäkewä Kesä 2018 -näyttely on avoinna 27. heinäkuuta saakka arkisin kello 12-16. Studio Wäkewä sijaitsee Mikkelin keskustan liepeillä, Tenholankadulla.

Syksy tuo muutoksia Wäkewään

– Järjestän jatkossakin näyttelyitä, mutta tulevaisuudessa ne ovat enemmänkin uusien, ehkä jopa yksittäisten teosten esittelyjä, paljastaa Kirsimaria E. Törönen-Ripatti.
Hän kertoo ideoineensa Studion palvelujen laajentamista taiteilijoiden kuraattori- ja kriitikkotapaamisiin.
– Taiteilijoiden tulisi saada enemmän hyvää, rakentavaa kritiikkiä ammattilaiselta. Toki kritiikki ja palaute tulee myös näyttelyn vierailta, mutta taiteilijan kannalta on oleellista, että pääsee tapamaan ammattilaisia ja kuulemaan heidän ajatuksiaan.

Tulevaisuudessa Studio Wäkewässä tullaan myös järjestämään entistä enemmän lyhytkursseja taiteen ystäville.
– Suunnitelmissa olisi, että kurssit tulisivat painottumaan lähinnä erilaisiin tekniikoihin. Perusteellista laadukasta opetusta, mutta ei todellakaan tiukkapipoista.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.