Mannila kutsuu Italiaan

Mannilan tilan isäntäpari, Riccardo ja Johanna Branchicella avasivat uuden Pizzaliiterin makasiinirakennukseen tänä kesänä.

Pihla Liukkosen valokuvia voi ihastella InStile Mannilan Siilogalleriassa koko kesän ajan.

Mikkelin Otavassa sijaitseva InStile Mannila hurmaa vieraat ainutlaatuisella tyylillään, joka yhdistää perinteisen maatilamiljöön ja italialaisuuden.
Tätä nykyä kesäpizzeriana tunnettu InStile Mannila sijaitsee vanhalla metsä- ja maatilalla, joka on aiemmin toiminut lypsykarja- ja siemenviljatilana.
Mannilan pelloilla kasvaa nykyään pensasmustikoita, kauraa ja ohraa. Makasiinirakennuksen liiterin oven takaa puolestaan paljastuu italialainen maailma.

Mannilan suomalais-italialainen isäntäpari, Johanna ja Riccardo Branchicella toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa ja perustivat tilalle italialaisen puodin vuonna 2010.
– Tila on minun kotipaikkani ja ollut sukumme hoidossa jo viiden sukupolven ajan. Tutustuimme Riccardon kanssa 90-luvulla opiskellessani Italiassa ja kun oli aika miettiä yhteistä tulevaisuutta, Riccardo teki rohkean valinnan ja muutti kanssani tänne.

Pizzeriatoiminnan yrittäjäpariskunta aloitti tilalla vuonna 2012. Pizzeria toimi keltaisessa päärakennuksessa tähän kesään saakka. Nyt pihapiirin vanhaan punaiseen makasiinirakennukseen on avattu uusi Pizzaliiteri, jonka yhteydessä toimii myös italialaisia herkkuja tarjoava puoti.
InStile Mannilan ruokalista koostuu pelkästään pizzoista, joita on tarjolla kymmenkunta. Jälkiruokatarjonnassa on italialaista jäätelöä ja kahvia.
– Riccardo on hakenut oppinsa Italiasta, joten pizzat ovat aidosti italialaisia pohjasta täytteeseen.

Maalaismiljöön ja italialaisten herkkujen lisäksi Mannilassa pääsee ihastelemaan myös valokuvataidetta. Viime kesänä makasiinirakennukseen avatussa Siilogalleriassa on esillä Tiina Kylliäisen, Riccardo Branchicellan ja Pihla Liukkosen valokuvia.

Mikkeliläisen Tiina Kylliäisen valokuvissa yhdistyvät muotoilu, kuva- ja valokuvataide sekä taiteilijan rakkain harrastus, puutarhanhoito.
Kylliäinen kuvaa vain omaa 960 neliön puutarhaansa aihepiirinään kukkien ja kasvien yksityiskohdat. Taiteilija on koulutukseltaan muotoilija, joka näkyy hänen kuvissaan erilaisten muotojen, värien ja valon hehkuna.

Riccardo Branchciellan valokuvat on kuvattu yhdysvaltalaisen vaeltajan, Christopher McCandlessin kunniaksi, joka teki elämänmuutoksen muuttaessaan erämaahan asumaan.
– Inspiroiduin McCandlessin tarinasta ja nämä kuvat kuvaavat suurta muutosta, josta on syntynyt jotain kaunista ja upeaa. Oma tarinani Suomeen muutosta ja uudesta elämästä nivoutuu yhteen aiheen kanssa, Riccardo Branchicella kertoo.

Pihla Liukkonen on mikkeliläinen valokuvaaja ja media-alan moniosaaja. Mannilan Siilogalleriassa on esillä Liukkosen kuvaamia henkilökuvia vuosien varrelta.
– Osa esillä olevista teoksista on toteutettu värikalvojen avulla ja osa kuvista on mustavalkoisia. Suurin osa nyt esillä olevista valokuvista on sellaisia, joita ei ole vielä käytetty muissa näyttelyissä, Liukkonen sanoo.
Siilogallerian näyttelyt ovat esillä tämän kesän ajan.

Anni Suomela