05.07.

Hallitun kaaoksen lumoissa

Petri ”Keitsi” Käki ei säästele maalauksissaan värejä. Hallittu kaaos –näyttely on esillä GalleriArissa kuun loppuun.

GalleriArin heinäkuuta värittää kolme uutta persoonallista näyttelyä.
GalleriArin keskikerroksessa pääsee tutustumaan pitkän linjan taiteilijan, Petri ”Keitsi” Käen räiskyvään Hallittu kaaos -näyttelyyn, joka pitää sisällään liki 30 sekatekniikalla toteutettua teosta.

Helsingistä kotoisin oleva, tätä nykyä Mäntyharjulla asuva Käki, 49, on viihtynyt taiteen parissa pienestä pojasta saakka. Kulttuurin parissa kasvanut taiteilija on pyörittänyt myös omaa galleriaa Helsingissä.
– Kulttuuri on minulla veressä. Isäni harrasti maalaamista ja äiti teki työkseen teatteritaidetta. Gallerian pyörittäminen oli antoisaa, mutta vei paljon aikaa oman taiteen tekemiseltä, kertoo kaksi vuotta sitten pääkaupungin sykkeestä Mäntyharjun rauhaan muuttanut Käki.
– Nyt on ollut hyvin aikaa keskittyä omaan taiteeseen. Melkein kaikki meneillään olevan näyttelyn teoksista ovat syntyneet tämän vuoden aikana.

GalleriArissa on nähtävillä Petri ”Keitsi” Käen perinteisistä näyttelyistä poiketen vain maalauksia. Aiemmin hänen näyttelyissään on ollut esillä lähinnä valokuvateoksia ja sekatekniikalla tehtyjä veistoksia.
– Seuraava näyttelyni tulee varmasti painottumaan veistoksiin. Esittävässä taiteessa kolmiulotteisuus on mielestäni toteutustapana paras, mutta tässä näyttelyssä nähdäänkin enemmän abstraktia ja psykedeelistä revittelyä.

Näyttelyn nimi
viittaa kreikkalaiseen tarustoon kaaoksesta, eli tyhjään välitilaan ennen maailman syntymistä.
– Kun lähtee tekemään teoksia, on se joka kerta hallittu prosessi, mutta kuitenkin matka ja seikkailu. Suunnittelen aina etukäteen reitin, mutta ani harvoin, jos koskaan, lopputulos vastaa suunnitelmaa.

GalleriArin keskikerroksessa on esillä myös Hattulassa asuvan Ulla Kauhasen luonto- ja eläinaiheisia hyväntuulen teoksia.
Ullakkogalleriassa puolestaan pääsee tutustumaan puolet vuodesta Ypäjällä ja puolet Unkarissa asuvan kuvataiteilija ja taidemaalari Paula Oksmanin realistisiin teoksiin.

GalleriArin heinäkuun näyttelyt ovat esillä kuun loppuun.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.