21.06.

Tupatarkastus Pursialassa

Mölnlycken omistajat saapuivat Jacob Wallenbergin (toinen vasemmalta) johdolla maanantaina Mikkelin lentoasemalle. He matkasivat kentältä edelleen Pursialaan tutustumaan Mölnlycken Mikkelin tehtaaseen.

Ruotsalaisen Wallenbergin mahtisuvun johtokaksikko vieraili maanantaina Mikkelissä. Jacob Wallenberg ja hänen serkkunsa Marcus Wallenberg kuuluivat seurueeseen, joka tutustui Pursialassa haavanhoitotuotteita valmistavaan Mölnlycken tehtaaseen.

Wallenbergit omistavat suvun sijoitusyhtiön Investorin kautta lähes koko Mölnlycke Health Care Ab:n osakekannan. Investorin hallituksen puheenjohtajan Jacob Wallenbergin peukalon alla on suuri osa Ruotsin teollisuuden helmistä kuten Ericsson, Saab, ABB ja Husqvarna.

Mikkelin tehdas on Mölnlycken merkittävin.

Erinomaisesti viime vuosina menestynyt Mikkelin tehdas teki vieraisiin vaikutuksen.
– Saimme omistajilta erittäin hyvää palautetta. Oli hyvä kuulla heidän suustaan paikan päällä, että olemme heidänkin mielestään oikealla tiellä, sanoo vierailun isäntä Mölnlycke Health Care Oy:n toimitusjohtaja Timo Saahko.

Mikkelin tehdas Mölnlycken 14 tehtaasta merkittävin. Se merkitsee sitä, että Mikkeliin suunnataan vuoteen 2022 mennessä yli 40 prosenttia koko globaalin konsernin investoinneista.
– Tehtaallemme on juuri asennettu kaksi huippumodernia tuotantokonetta, investointien arvo on noin 13 miljoonaan euroa. Tämän vuoden investoinnit nousevat kokonaisuudessaan noin 16 miljoonaan euroon.

Kiitosta sai Saahkon mukaan erityisesti strategian selkeys ja jatkuva parantaminen. Myös käytännössä asiat sujuvat.
– Alkuvuosi on sujunut tehtaalla erinomaisissa merkeissä, Olemme lanseeranneet 13 uutta tuotetta ja tehostaneet toimintaamme merkittävästi. Loppuvuosi näyttää erittäin kiireiseltä, ja tällä hetkellä haemme osaavan joukkoomme l2 uutta työntekijää.

Mikkelin tehdas
• Osa Mölnlycke-konsernia, jolla 14 tehdasta ympäri maailmaa
• Perustettu 1970
• Tuottaa yli 320 miljoonaa haavanhoitotuotetta vuodessa
• Liikevaihto 105,2 miljoonaa euroa (2017)
• 450 työntekijää

Tapio Honkamaa

Kommentit

  1. Nimetön 21/06/2018 12:09

    Lämpimät onnittelut koko Mölnlycken henkilökunnalle hienosti tehdystä työstä. Onnea ja menestystä jatkoonkin. Hyvä osaaminen ja jatkuva uudistuminen takaavat menestyksen. Saamme kaikki mikkeliläiset olla ylpeitä teistä ja teidän aikaansaannoksistanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.