Olympialaiset tavoitteena

Mikko Kokkonen ja Jasmin Kähärä peukuttavat yhdessä kohti Pekingin olympialaisia. (Kuva: Antero Heikkinen) [caption id="attachment_7054" align="alignright" width="300"] Etelä-Savon Urheilun tukisäätiön palkituista paikalla Saana Lahdelma, Jasmin Kähärä, Mikko Kokkonen, Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen ja Vilma Pylkkänen sekä Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen.[/caption]

Maastohiihtäjä Jasmin Kähärän, 17, ja jääkiekkoilija Mikko Kokkosen, 17, ajatukset viivähtävät hetken tulevissa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa.

Mikkelin Rantakylässä varttuneet lajiensa lahjakkuudet Kokkonen ja Kähärä ovat selkeästi suurimpia eteläsavolaisia olympiatoivoja.
Kokkonen on päättyneeltä jääkiekkokaudelta jo oman ikäluokkansa U18 maailmanmestari.

Kähärä ylsi 20-vuotiaiden MM-ladulla parhaillaan 9. sijalle ja saavutti kaikkiaan viisi Suomen mestaruutta.
Kummankin tavoitteet ovat selkeät ja työ niiden eteen määrätietoista. Puolustaja Mikko Kokkonen kiekkoilee tulevalla SM-liigakaudella Jukuripaidassa.’
– Tavoitteissa on Jukureiden yltäminen kymppisakkiin ja menestyminen nuorten MM-kisoissa.
– NHL:n varaustilaisuus on minulle iso maali. Toivon, että tulen varatuksi ykköskierroksella.

Selkeät tavoitteet kantavat.

Jasmin Kähärä tähyää tulevilla lumilla Lahdessa Salpausselällä käytäviin nuorten MM-hiihtoihin ja mitalivauhtiin SM-kisoissa.
– Päättyneellä kaudella pääsin kilpailemaan pari vuotta vanhempien kisoissa. Kymppisakkiin yltäminen osoitti, että oikealla uralla ollaan.

Vuokatin urheilulukiossa molempien hiihtotyylien taitajalla on takanaan yksi lukuvuosi.
– Koulu sujuu erinomaisesti, valmennus ja olosuhteet ovat Suomessa parhaat mahdolliset.

Saana kutsuttiin maajoukkueeseen

Ampumahiihtäjä Saana Lahdelma, 19, iloitsee valinnastaan naisten maajoukkueeseen.
– Hieno fiilis ja mahdollisuus on edessä. Pääsen muiden nuorten lupausten mukana leireille harjoittelemaan Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen kanssa. Elokuussa osallistumme Ruotsin maajoukkueen rullasuksileirille.

Mikkelin Hiihtäjiä edustava, Vuokatin urheilukiossa opiskeleva Saana Lahdelma kilpailee vielä ensi talvena viimeistä kertaa nuorten MM-kisoissa.
– Niissä kisoissa on erinomaisia näytön paikkoja.
– Ampumaharjoittelu ja kaikki olosuhteet ovat Vuokatissa ensiluokkaisia.

Etelä-Savon Urheilun tukisäätiö palkitsi myös muita nuoria talvilajien urheilijoita. Stipendit sai Kokkosen ja Kähärän lisäksi Mikkelin Hiihtäjien SM-kultaa saavuttanut N 20 viestijoukkue, jossa Kähärän kanssa hiihtivät Noora Tivinen ja Saana Lahdelma.

Antero Heikkinen