Muistin rahat kasassa

Projektipäällikkö Olli-Pekka Leskinen Päämajatalon miljöössä, johon perustetaan kahden seuraavan vuoden aikana Sodan ja rauhan keskus Muisti.

Sodan ja rauhan keskus Muistin perustamiseen tarvittava rahoitus on koossa. Tuorein päätös syntyi eilen keskiviikkona, kun eduskunta hyväksyi lisäbudjetin myötä Muistin perustamiseen 600 000 euron määrärahan.

Jo valtion tämän vuoden budjetissa Muistille osoitettiin 300 000 euroa.
–Koossa on nyt lähes tavoitteena ollut 3 miljoonaa euroa, mikäli Mikkelin kaupungin päättäjät näyttävät osaltaan vihreää valoa elokuussa, sanoo projektipäällikkö Olli-Pekka Leskinen.
Ratkaisevan tärkeä potti tuli Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä, joka toukokuussa päätti 1,4 miljoonan euron avustuksesta Muistin näyttelyn perustamiseen.

Yksityiset rahoittajat mukana.

Myös yksityiset rahoittajat ovat jo avanneet kukkaroaan. Suur-Savon Osuuspankki, Suur-Savon Osuuskauppa, UPM, Suur-Savon Sähkö, Kaakon Viestintä, Kesko, Mikkelin tyttölyseon seniorit ja Paavali Juusteenin säätiö ovat lahjoittaneet Muistin perustamiseen yhteensä 200 000 euroa.
–Lisää rahoitusta on luvassa yksityisiltä valtakunnallisilta sijoittajilta. Toistaiseksi rahallista tukea on tullut pääasiassa paikallisilta toimijoilta.

Sodan ja rauhan keskus Muisti on Mikkeliin perustettava matkailu- ja tietokeskus, joka kertoo suomalaisten kohtaloista viime sotiemme aikana. Päämajataloon rakennettava Muisti käyttää uusinta digitaalista näyttelytekniikkaa.
–Tavoitteena on, että Muisti avataan keväällä 2021, Leskinen sanoo.