21.06.

Lentoasemalla vilkasta

Juhannusviikko toi Mikkelin lentoasemalle liikennettä. Kuvassa kaksi maanantaina saapunutta ruotsalaista liikelentokonetta.

Mikkelin lentoasemalla riitti juhannusviikolla vilskettä. Maanantaina kentälle laskeutui kaksi ruotsalaista suihkukonetta, ja myöhään keskiviikkona saapui vielä lento Moskovasta.

Tukholmasta ja Göteborgista aamuyhdeksän maissa saapuneet koneet kuljettivat yhteensä 20–30 ruotsalaista liikematkustajaa. Kalustona oli 60 -paikkainen Saab 2000 ja noin 10-paikkainen Cessna 560 Citation Ultra.
– Edustamme Mölnlycken omistajia, ja olemme tutustumismatkalla Mikkelin tehtaalle, sanoi ryhmää vetänyt Anna Backentoft Investor Ab:stä, joka on Mölnlycke-konsernin pääomistaja.

Ryhmä matkasi tehdaskäynnin jälkeen illalla takaisin kotiin. Lento Mikkelin ja Tukholman Bromman kentän välillä vei noin tunnin.
– Matka sujui todella hyvin ja nopeasti, Backentoft kiitteli.

Keskiviikkona iltakymmenen jälkeen Moskovasta saapunut Falcon 900DX-suihkukone kuljetti nelihenkistä liikemiesseuruetta, jossa tiettävästi oli mukana Venäjän rikkaimpiin ihmisiin kuuluva ESN-konsernin omistaja Grigory Berezkin.

Berezkin istuu Venäjän valtionrautateiden hallituksessa ja omistaa muun muassa iltapäivälehti Komsomolskaya Pravdan. Autourheilumiehenä tunnetun pohatan seurueessa on mukana myös rallikuski Jevgeni Maksimovitš Novikov. Paluulento on edessä tänään torstaina illalla.

Mikkelin lentoasema laskutti pelkästään maanantaina laskeutuneista kahdesta liikelentosuihkukoneesta noin 10 000 euroa. Lentoaseman päällikkö Mikke Hernetkoski arvioi, että näkyvämpi markkinointi toisi kentälle lisää liikennettä.
– Pitäisi vain markkinoida palveluitamme ja kehittää näkyvyyttä. Tämänkaltaiset lennot mahdollistavat ulkomaalaisten liikeihmisten tapaamiset Mikkelissä ja tuovat kaupunkiin rahaa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.