Henna, 21, osti pizzerian

Jorma Möttö naapurissa toimivasta Mikkelin Kiinteistöpörssistä toivottaa Henna Vänttisen uutena yrittäjänä tervetulleeksi kulmille.

Henna Vänttinen, 21, teki keväällä ison päätöksen. Hän osti oman pizzerian, Pizzamaxin
Vänttinen työskenteli ennen kauppoja kaksi vuotta Mikkelin Vuorikadulla toimivassa pizzeriassa edellisen omistajan Murat Tuncin palveluksessa. Kun tämä muutti Mikkelistä Lappeenrantaan, oli ratkaisun aika.
– Uskalsin hyvin ottaa vastuun, koska pizzerialla oli hyvä ja vakiintunut asiakaskunta.

Pizzamax on ollut Vänttisen yritys vapusta alkaen. Bisneskokemusta uudella yrittäjällä ei ole, mutta ravintola-ala on tullut tutuksi töiden kautta.
– Opiskelin liiketaloutta 1,5 vuotta Esedussa, mutta en kokenut sitä omakseni, vaan suuntasin ravintola-alan töihin.
Ravintolansa paikkaa Kirkkopoiston pohjoispäädyssä Vänttinen pitää hyvänä muun muassa siksi, että sinne voi ajaa autolla suoraan juuri uusitun terassin viereen. Keskustaankaan ei ole liikaa matkaa.
Nuoren yrittäjän ensimmäiset kokemukset alkavasta urasta kertovat, että töitä riittää. Vänttinen on liittynyt yrittäjäjärjestöön ja isona apuna on ollut hänen yrittäjäisänsä.
– Ei yrittäjyys hirvitä. Isä on kovasti tukenut ja kannustanut.

Pizzatarjontaa Mikkelissä on paljon. Kaupungissa on kymmenkunta italianherkkua tarjoavaa ravintolaa. Vänttinen on laajentanut tarjontaa muun muassa broilerfileisiin ja texmexiin.
– Me pärjäämme hyvillä tuotteilla ja palvelulla. Meillä on myös anniskeluoikeudet ja kotiinkuljetus.
Vänttisen lisäksi Pizzamaxissa työskentelee kolme henkilöä.
– Itse teen tosi pitkää päivää, hän naurahtaa.