Haukivuori haluaa junaan

Kauppaneuvos Leo Laukkanen usko, että Haukivuorelta pääsee taas pian junalla Mikkelin rautatieasemalle.

Haukivuori jatkaa taisteluaan junavuorojensa puolesta. Neljä vuotta sitten lopetettujen vuorojen tarpeellisuutta selvitetään ensi tiistaina VR:n strategian suunnittelun päällikölle Roman Lubitchille.

Haukivuoren puhemiehenä toimii totuttuun tapaan aluejohtokunnan puheenjohtaja, kauppaneuvos Leo Laukkanen.
– Saimme strategiapäällikön tulemaan Haukivuorelle, kun lähetin kirjeen VR:n pääjohtajalle, Laukkanen sanoo.

Lubitch saa kuulla Laukkaselta ja kumppaneilta, miten outoa on, etteivät Haukivuoren aseman ohi kiitävät junat voi pysähtyä. Haukivuorelaisten mukaan pysähdys veisi kolme minuuttia ja maksaisi VR:lle 11 euroa junaa kohti.
– Matkustajien vähyydessä saattoi olla jonkin verran perää, mutta uskon, että haukivuorelaiset ovat nyt heränneet, ja junalla olisi nyt enemmän käyttäjiä. He ovat nähneet, mitä ovat junavuorojen menettämisen vuoksi menettäneet.

Laukkanen huomauttaa, ettei VR:n matkustajatilastointi ollut tarkkaa, sillä läheskään kaikki matkaajat eivät ehtineet ostaa lippua ennen saapumista Mikkeliin.
Laukkanen esittää kahden vuoden kokeilua, jossa 3 tai 4 IC-junavuoroa vuorokaudessa pysähtyisi Haukivuorella.
– Jos se toimii, sen jälkeen kaikki ovat varmasti valmiit panemaan pisteen tälle asialle.

Laukkanen ei tohdi sanoa, paljonko matkustajia juniin olisi luvassa. Toisaalta VR:kään ei ole ilmoittanut, mikä olisi vähimmäismäärä vuorojen ylläpitoon.

Haukivuoren taajaman palvelut ovat Laukkasen mukaan erinomaisessa kunnossa. Vanhaa kuntakeskusta halutaan yhä kehittää, ja kulkuyhteyksin parantaminen on osa projektia.
– Haluamme saada lisää asukkaita.

Roman Lubitch vierailee Haukivuorella ensi tiistaina, jolloin päivän ohjelmassa on paljon muitakin tapahtumia. Virallista kokousta seuraa klo 17–19 yleisötilaisuus, jossa VR:n edustajan lisäksi on paikalla Mikkelin kaupungin, maakuntaliiton ja Elyn edustajat. Tilaisuutta ryyditetään haitarimusiikilla ja ilmaisella hernerokalla.