11.05.

Se hieman erilainen kirppis

Roope Nykänen, kirpparin vahtipoika Pinokkio ja Teo Matala luotsaavat Wilmaa ja Wihtoria nuorekkaalla otteella.

Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet Mikkelin keskustassa, Molanderinmäellä sijaitsevassa Kirppis-kahvila Wilma ja Wihtorissa.

Ensi kuussa 10-vuotiasta taivaaltaan juhliva Wilma ja Wihtori lähtee kesää kohti uusitulla ilmeellä. Kirpputorin kahvilapuoli on kokenut muutoksen sekä sisustuksessa että tarjonnassa.
Kahvilatilaan on tuotu 60-luvun tunnelmaa sen ajanhenkeä mukailevilla somisteilla ja kalusteilla. Uusittu tila tuo mieleen retrohenkisen musiikkikahvilan. Lisäyksenä kirpputorin puolelle on tullut myös erillinen myyntihylly vinyylilevyille.
Kahvilan tarjontaan on tullut uutuutena muun muassa Wilman ja Wihtorin nimikkotoastit, raikkaat smoothiet ja kymmenen irtoteen valikoima. Kesällä valikoimiin tulevat myös jäätelöpallot sekä gluteenittomat herkut.

Uuden ilmeen takana ovat hiljattain yrityksen vetovastuuseen siirtyneet kaverukset, Midnight Signs -yhtyeen Teo Matala, 20, ja Roope Nykänen, 21.
– Tavoitteena oli tuoda tänne lisää nuorekkuutta ja lisätä tekemisen meininkiä. Homma on lähtenyt hyvin käyntiin uudella otteella, ja asiakkaat ovat kyllä tykänneet, tuumaa vuosia Wilmassa ja Wihtorissa työskennellyt Nykänen.

Nuorten miesten yhteistyö sai alkunsa pitkään jatkuneesta ystävyydestä. Midnight Signs –yhtyeen Matala ja Nykänen perustivat vuonna 2015.
– Olemme tehneet tässä nyt useamman vuoden tiivistä yhteistyötä ilman minkäänlaisia ongelmia. Ajatus kirppiksen pyörittämisestä lähti yhdestä puhelinkeskustelusta. Roope taitaa kaikki kirpputorin pitämiseen liittyvät asiat ja minä taas olen kiinnostunut erityisesti markkinoinnista, joten miksipä ei, Matala linjaa.
Wilman ja Wihtorin tulevaisuuden nuoret miehet näkevät valoisana.
– Meidän kävijämäärä on lähtenyt lyhyessä ajassa kovaan nousuun, ja odotetaan kesältä huipputulosta, ehkä kaikkien aikojen parasta. Nuorekkuus, palvelu ja sijainti ovat meidän valttikorttejamme, Matala sanoo.

Intoa ja ideoita yrittäjähenkisellä kaksikolla riittää. Kesäajaksi suunnitteilla on muun muassa pidennettyjä aukioloaikoja livemusiikin tahdissa.
– Kesäiltoina musasessiot voisivat olla hyvinkin toimivia. Musiikin kuuntelun lomassa voisi hörpätä kahvia, kierrellä ja tehdä löytöjä.

Kaiken ei tarvitse olla niin jäykkää. Sekä Matala että Nykänen ovat yhtä mieltä siitä, että mukava ja rento rupattelu asiakkaiden kanssa on aina paikallaan.
– Asiakkaista tulee ikään kuin yhtä perhettä. Vaihdan mielelläni ajatuksia ja kyselen kuulumisia aina kun suinkin ehdin. Asiakkaiden takia tätä tehdään, täydellä sydämellä, Nykänen summaa.
Wilmassa ja Wihtorissa työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää. Vuokrattavia pöytiä kirpputorilla on yli 100.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.