17.05.

Satamaan vihdoin sauna

Jussi Sinkko (vas.) ja  Matti Perälä saivat Urho-lauttasaunan vesille tiistaina soutajien satamassa, mistä lähes valmis alus siirtyy kohtapuoliin Mikkelin satamaan. Urhon kattoterassilta avautuvat upeat näkymät Saimaalle.

Jussi Sinkko ja Matti Perälä saivat vuosi sitten polttarireissulla Jyväskylässä idean saunalautasta Saimaalla. Nyt valmiina on huippuhieno sauna-alus, jonka kotisatama on Mikkeli.
– Pääsiäisenä ei ollut vielä muuta kuin suunnitelmat, mutta nyt on valmista, sanoo Jussi Sinkko, joka on yhtiökumppaninsa Matti Perälän kanssa viettänyt kosolti aikaa lauttatyömaalla Pursialassa. Apuna on ollut myös kirvesmies.
Noin 12 000 kiloa painavaa lauttaa kannattavat ponttoonit, joiden varassa parinkymmenen hengen saunaseurue kylpee mukavasti. Tilausristeilyt alkavat kesäkuun alussa.

Lautta tarjoaa saunojilleen hulppeat tilat. Etukannella ja kattoterassilla sopii hyvällä säällä pötkötellä. Lautan sydän eli sauna on 9-neliöinen kaunotar. Takakannella on kylpytynnyri.
Salongissa mahtuu nauttimaan ruokaa ja juomaa – alkoholijuomat voivat vieraat halutessaan tuoda mukanaan. Kiirettä ei pidetä, sillä kahden moottorin voimalla vauhtia on enintään viitisen solmua. Kolme kipparia on palkattuna kesäksi.

Sinkko ei paljasta lautan tarkkaa hintaa, mutta laadukas jälki ei synny halvalla – puhuttaneen kuusinumeroisesta määrästä euroja.
Sinkko ja Perälä ovat kumpikin mikkeliläisiä yrittäjiä. Sinkolla on mainostoimisto Verkkoverstas ja Perälä toimii kiinteisvälittäjänä.
– Tämä on meille lähinnä harrastus, mutta uskomme, että kysyntää tällaiselle palvelulle Mikkelissäkin on, etenkin kun meillä on maltillinen hinnoittelu.

Sinkko sanoo, että lauttoja on Jyväkylän lisäksi ainakin Kuopiossa ja Tampereella.
– Tamperelainen kollega on tänä keväänä jo varustanut kolmannen lautan, joten tarvetta tuntuu olevan.
Sinkko sanoo, että lautturit korostavat mikkeliläisinä yrittäjinä paikallisuutta. Yhteistyösopimukset on jo solmittu Saimaa Brewing Companyn, Bar Domin ja Eepin Grillin kanssa.
– Halusimme lisää liikettä Mikkelin satamaan, jossa tapahtuu aika vähän. Ikävä kyllä Jaarlikin lähti Turkuun.
Talvikausikin oli mietinnässä. Sauna olisi lämminnyt satamalaiturissa, mutta kaupungilta ei irronnut lupaa.
– Toisin on Tampereella, missä lauttasauna toimii talvisinkin Tammerkoskessa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.