Nuoret toimittajat Soundsin tiedottajina

Sounds-tapahtuman nuorten tapahtumatoimitus tarttui innolla uusiin haasteisiin.

Oma ääni 8/10

Valtakunnalliseen, Mikkelissä järjestettävään Sounds-tapahtumaan on perustettu nuorista koostuva tapahtumatoimitus, jossa työskentelevät opiskelijat.Nuorten toimituksen tehtävänä on raportoida tapahtumasta erilaisiin viestinnän kanaviin. Nuorten kurssi alkoi 20.4. Paukkulan nuoriso-opistolla, missä he opiskelevat tapahtumatoimituksen perusteita lähiopetuksessa kahtena viikonloppuna. Lisäksi toimitus pääsee kirjoittamaan juttuja Sounds 2018 -tapahtumasta, joka järjestetään 25.-27.5.

Opetustuokioita ja kokemuksiaan opiskelijoille jakavat alan asiantuntijat, kuten tuottaja Nita Ahola ja toimittaja Kari Kauppinen.Koulutuksen ensimmäisen viikonlopun aiheina käsiteltiin uutisoinnin perusteita ja sosiaalista mediaa. Tulevana viikonloppuna tullaan keskittymään journalististen taitojen syventämiseen: haastatteluun, reportaasiin ja artikkelin alkeisiin.

Ensimmäisellä opetuskerralla opiskelijat pääsivät heti työskentelemään.
– Ensivaikutelma kurssista on työntäyteinen, mutta sitä odotinkin. Olen motivoitunut ja valmis työntekoon, intoilee kurssille osallistuva Noora Hakulinen.

Sounds-tapahtuma kokoaa yhteen musiikista kiinnostuneita nuoria. Siihen sisältyy erilaisten yhtyeiden esityksiä, joita ammattilaisraati arvioi.
– Soundsin tavoite on tuoda nuoret esiin taiteilijoina, eikä pelkkinä puuhastelijoina, kertoo tapahtuman tuottaja Jatta Juhola.
Tapahtuma on Suomen suurin omalla alallaan. Tänä vuonna sinne tulee noin 800 nuorta muusikkoa.

Jessica Pospelova
Jyri Huttunen