Nollat taulussa Kirkkopuistoon

Helluntaiseurakunnan nuorisopastori Antti Kakriainen ja Vapaaseurakunnan nuorisotyöntekijä Mika Hänninen toivottavat kaikki tervetulleiksi Kirkkopuistoon juhlimaan koulujen loppumista selvinpäin huomenna perjantaina.

Mikkelin Kirkkopuistossa järjestetään huomenna perjantaina koulujen loppumisen kunniaksi Nollat taulussa –tapahtuma.
Jo viidettä kertaa järjestettävän toiminnallisen tapahtuman kohderyhmää ovat ensisijaisesti Mikkelin yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset.

Tapahtumaa järjestämässä
ovat Mikkelistä Helluntaiseurakunta, Kansanlähetys, Tuomiokirkkoseurakunta ja Vapaaseurakunta.
– Koko tapahtuman ideana on se, että nuoret pääsevät viettämään mukavaa iltaa ilman päihteitä, kertoo Helluntaiseurakunnan nuorisopastori Antti Kakriainen.

Tapahtumaillan ohjelmassa on muun muassa juoksubenjitä, salibandypallon laukomista nopeustutkaan ja mölkkyä.
Kauppakeskus Stellassa pääsee haastamaan Playstationilla NHL –pelin, eli tuttavallisemmin änärin SM-mitalisti Simi Virtasen.
Kello 19 jälkeen nolla promillea puhaltavat saavat Coca-colan. Ilta huipentuu rockbändi Park 7:n esiintymiseen Kirkkopuistossa.
Tänä vuonna Nollat taulussa –tapahtuma järjestetään välitä yhdestä –teemalla.
– Monesti nuori tarvitsee vain yhden henkilön, joka auttaa ylös esimerkiksi päihdekierteestä. Me haluamme omalta osaltamme kannustaa ja rohkaista välittämään, puhumaan ja auttamaan, Kakriainen selventää teeman taustaa.

Vapaaseurakunnan nuorisotyöntekijä Mika Hännisen mukaan tapahtuma on hyvä tapa tuoda seurakuntien nuorisotyö esille viemällä tieto sinne missä nuoret ovat.
– Näin voimme näyttää, että välitämme ja haluamme olla tukemassa. Seurakuntien nuorisotyö on monesti kaukana nuorista. Tulemalla itse ajanviettopaikkoihin olemme oikeasti läsnä ja palvelemassa nuoria.

Tänään torstaina ja huomenna perjantaina tapahtuman järjestäjät kiertävät Mikkelin yläkouluissa pohjustamassa tapahtumaa yhdessä illan pääesiintyjän, Park 7 –yhtyeen kanssa.
Tapahtumassa on tarjolla ilmaiseksi myös Haapasen kotileipomon, Ramin konditorian ja Kotileipomo Siiskosen munkkeja.
Nollat taulussa –tapahtuman mahdollistavat K-Citymarket Mikkeli, K-Supermarket Pikantti, Haapasen Kotileipomo, Kotileipomo Siiskonen, Ramin konditoria, Osuuskauppa Suur-Savo, Aten Marja-aitta ja Mikkelin kaupunki.

Nollat taulussa -tapahtuma Kirkkopuistossa huomenna perjantaina 1. kesäkuuta kello 18–21.

Anni Suomela