Mikkelipuisto kehittäen kesään

Mikkelipuiston Puutarhakaupasta vastaava puutahuri Johanna Vuorinen (edessä) , puutarhuri Marjo Kauppo, myynti- ja markkinointiassistentti Jannika Vahvaselkä ja toiminnanjohtaja Kirsi Olkkonen odottavat vilkasta kesää Mikkelipuistoon.

Tiistaina aamupäivällä aurinko porotti Mikkelipuistoon siniseltä taivaalta ja lämpömittarikin näytti mukavat 15 astetta plussaa kevätpäivään. Nopea kelimuutos koleasta lämpimään sai iloisen ja odottavaisen hymyn kohoamaan Mikkelipuiston toiminnanjohtaja Kirsi Olkkosen kasvoille.
– Nyt alkaa näyttämään todella hyvältä myös kelien kannalta. Tämä aamu on ollut todella ihanteellinen ja se antaa luottoa myös tulevaan kesään, joka on kovaa vauhtia tuloillaan.

Olkkonen kertoi odottavansa varsin antoisaa ja monipuolista kesää. Mikkelipuistoon odotetaan koko kauden aikana 100 000 kävijää.
– Mikkelipuiston kesä on edellisvuoteen verrattuna erilainen. Viime alkukesästä Ravintola Greeneriä vasta rakennettiin, joka vaikutti kävijäsaldoon. Kesän asuntomessut antoivat kuitenkin erittäin positiivisen sysäyksen, ja viime vuoden kävijämäärä oli 80 000. Tänä kesänä kävijöitä odotetaan entistä enemmän.

Mallipuutarhoista tuttua Puutarhapuistoa kehitetään ja ehostetaan. Luvassa on myös uusia puutarhakokonaisuuksia.
– Esimerkiksi viherkatto tullaan näkemään tänä kesänä Puutarhapuistossa.

Mikkelipuiston tapahtumatarjonnassa on tänä vuonna luvassa esimerkiksi liikuntaa, puistokonsertteja, Mikkelipuiston kevät -tapahtuma, Senioritreffit ja Hulivilikarvevaalin Perhepiknik.
– Grillipaikka, salibandykenttä, pingispöytä, lentiskenttä ja soutuveneet ovat kävijöiden käytössä koko kesän ajan.

Myös Puutarhamyymälä Vehreä on nyt avoinna. Puutarhakaupasta vastaava puutarhuri Johanna Vuorinen kertoo, että erityisesti syötävät hyötykasvit ovat nyt kovassa suosiossa.
– Meiltä löytyy rutkasti erilaisia yrttejä sekä muun muassa raparperia, herukkaa, päärynäpuita, omenapuita ja kaikkea muuta ihanaa.
Vehreän puutarhakoristeiden tarjontaan on tulossa tämän kuun aikana muun muassa Mosaiikkimiljöön minipuutarhoja. Tarjolla on myös laaja valikoima ruukkuja, patsaita ja muita puutarhakoristeita.
Vehreän ohjelmaan kuuluvat kesäkuussa torstaisin kello 14-17 vaihtuvin teemoin järjestettävät Tiedon ja taidon torstait, jotka starttaavat 7. kesäkuuta betoniaskartelu –teemalla.

Mikkelipuistossa tapahtuu
15.5. kello 17 puistokonsertti Crescendo-kuoro
22.- 23.5. Vesisankarit-tapahtuma 9. luokkalaisille
26.5. klo 10-15 Mikkelipuiston Kevät –tapahtuma