Lukio kirkasti ajatukset

Himmi Lindgren saa valkolakin lauantaina. Opiskelu vie hänet pois Mikkelistä, joka on hänelle rakas paikka.

Himmi Lindgrenille, 19, oli pitkään selvää, että hän menee lukioon. Lauantaina hän saa ylioppilaslakin Mikkelin lukiosta.
– Tykkäsin opiskella ja myös ajatella kriittisesti. Ajattelutapa olikin ehkä koulun kaikkrin tärkeintä antia.

Koko ikänsä Mikkelissä asuneen Lindgrenin opinnot lukiossa sujuivat hyvin.
– Aika lailla kaikesta tykkäsin, mutta luonnontieteet ja äidinkieli olivat eniten mun juttuja
Mikkelin lukio saa tulevalta ylioppilaalta puhtaat paperit. Hänen mielestään se oikein hyvä koulu.
– Vaikka lukio on melko suuri koulu, on se yllättävän yhteisöllinen. Puitteetkin ovat pikku puutteineen ihan kunnossa.

Kouluyöstä Lindgren selvisi mielestään kohtuullisen helpolla.
– Saako sanoa, ettei ollut kauhean kova homma? Kun odotukset ennalta olivat, että nyt koulussa joutuu lujille, niin sitten se niin kovalta tuntunutkaan.
Todistuksiinsa Lindgren on tyytyväinen. Tuli kuulemma sellaiset paperit, joilla pääsee eteenpäin.
– Olen käynyt jo biologian ja kemian pääsykokeissa. Tuntui, että hyvin niissä lukion opeilla pärjäsi.
Lindgren toivoo, että hän opintojen jälkeen löytäisi töitä yritysmaailmasta.
– Tarkka ammatti ei ole vielä mielessä. Pidän paljon luonnosta ja ulkoilusta.

Kesä uudelta ylioppilaalta sujuu kahtakin työtä tehden. Hän on myy syötävää Subwayssä ja opastaa Pitäjänkirkossa.
– Olen jo kolmatta kesää kirkko-oppaana. Pitäjänkirkosta on tullut minulle tärkeä paikka.
Harrastukset vetävät luontoon ja liikkumaan.
– Juoksen aika paljon. Myös musiikki on tärkeää. Olen soitellut kitaraa ja myös laulanut koulun pienessä Synteesi-kuorossa.

Kotikaupungissa Mikkelissä nuori nainen on viihtynyt hyvin, mutta hän ei emmi lähteä opintojen perässä isompiin ympyröihin.
– Tällaista huoletonta aikaa, jota lukiovuodet tarjosivat, ei ehkä elämässä enää tule. Isompiin kaupunkeihin muutto ei pelota. Niissä on enemmän ihmisiä ja enemmän mahdollisuuksia.
Paluu Mikkeliin ei ole mahdoton opintojen jälkeen.
– Mikkeli on ihan hyvä paikka. Parasta on järkevä kaupunkikeskusta sekä mikkeliläiset ihmiset.

Lukioajan Lindgren jättää taakse haikeana ja ylpeänä.
– Taakse jää turvallinen yhteisö ja älyttömän hyvä kaveriporukka, josta josta osaa en enää tapaa. Omista saavutuksista minulla on kyllä hyvä mieli.

Himmi Lindgren
– syntynyt Mikkelissä 1999
– kesän 2018 ylioppilas Mikkelin lukiosta
– asuu Salosaaressa