Lentokentälle 150 000 euroa valtionapua

- Teillä on Mikkelissä aivan upea lentokenttä keskustan kyljessä. Älkää missään tapauksessa sulkeko sitä, sanoo Tampereelta Mikkeliin lentänyt lennonopettaja Pekka Laukkanen.

Mikkelin lentokenttä sai yllättäen 150 000 euroa valtionavustusta. Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti keskiviikkona, että se on myöntänyt lentokenttäavustusten täydentävällä hakukierroksella valtionavustusta kuudelle kentälle.
Ministeri Jari Leppä (kesk) kiittää kollegaansa, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk) Etelä-Savon kannalta tärkeästä päätöksestä.
– Mikkelin lentokentän merkitys on erityisen tärkeä koko maakunnan ilmailuharrastamiselle, Maavoimien esikunnalle sekä mahdollisille tilauslennoille. On hieno asia, että liikenne- ja viestintäministeri Berner on avustuspäätöksellään osoittanut kentän tärkeyden. Päätös antaa myötätuulta kentän kehittymiselle myös tulevaisuudessa, Leppä kommentoi.

Mikkelin kaupungin säätösuunnitelmissa lentokenttä on uhan alla, mutta kokenut lentäjä kehottaa malttamaan mieltä.
– Älkää missään tapauksessa sulkeko lentokenttää, sanoo Pekka Laukkanen, joka on juuri aikeissa lähteä lentoon Mikkelistä kohti Tamperetta.
Edellispäivänä matka toi päinvastaiseen suuntaan.
– Soitin Tampereelta kaverilleni Mikkelin, että pane sauna lämpiämään, olen kohta siellä, Laukkanen naureskelee.

Laukkanen omistaa kimpassa neljän kaverinsa kanssa nelipaikkaisen Cessnan, jonka kotikenttä on Tampereella. Lentotunteja hänelle kertyy 70. Plakkarissa on myös lennonopettajan lupakirja.
Laukkanen kysyy, onko Mikkelin kenttää markkinoitu tarpeeksi. Hän ihastelee muun maussa aivan lentoaseman vieressä sijaitsevaa golfkenttää.
– Jos kenttä suljetaan, suljetaan myös monia muita ovia ja mahdollisuuksia. Hieno paikka, joka kaipaa lisää markkinointia.

Ilmailun uusista valtavista mahdollisuuksista kertoi tiistaina brittiläinen sanomalehti Guardian, jonka mukaan dronet eli miehittämättömät ilma-alukset tuottavat Ison Britannian talouteen seuraavan vuosikymmenen aikana liki 50 miljardin euron hyödyn. Summa on lähes yhtä suuri kuin Suomen valtion budjetti.

Konsulttiyhtiö PwC:n laatiman raportin mukaan dronet tarjoavat jatkossa Isossa Britanniassa satoja tuhansia työpaikkoja ja nostavat bkt:tä miltei 2 prosenttia.