Koirien ja lasten yhteiselo säröilee

Pauli Nieminen ja Anne Honkanen pohtivat, miten saada viihtyvyys Kirvesmäen leikkipaikalla entistä paremmaksi.

Silvastissa vedetään rajaa lasten leikkipaikan ja koirien ulkoilutusalueen välillä. Lapsiperheet toivovat, ettei Kirvesmäen puiston halki kuljetettaisi koiria.
–En ole itse kokenut ongelmia, mutta eivät puheet tyhjästäkään ole syntyneet, sanoo Anne Honkanen Kirvesmäen leikkipuistossa. Lähistöllä asuva nuori rouva oli leikittämässä kahta lastaan helteisenä maanantai-iltapäivänä.

Vanhemmille kipakkaa palautetta.

Kirvesmäen leikkipaikan ongelmat aiheutuvat siitä, kun koiranulkoiluttajat eivät noudata kieltotaulua vaan oikaisevat lasten leikkipuiston lävitse.
–Saimme tällaista tietoa ja toivomuksen, että nostaisimme asian keskusteluun Kaupunkilehden kautta, sanoo Pauli Nieminen Tuukkalan–Silvastin kaupunginosaseurasta. Hän toimii seuran sihteerinä.
Niemisen mukaan lasten vanhemmat ovat saaneet kipakkaa palautetta, jos he ovat rohjenneet huomauttaa koirien ulkoiluttajia.
–On kuulemma sellaisia vanhempia, jotka eivät uskalla tuoda lapsia leikkimään, koska nämä pelkäävät koiria. Olisi viisasta noudattaa kieltoja, jolloin konfliktit vältettäisiin.
Myös Honkanen toivoo, että kieltoja noudatettaisiin.
–Toivon myös, että koirien jätökset siivottaisiin leikkipaikkojen lähettyviltä ja tietysti muualtakin.
Myös toisessa Silvastin leikkipaikassa eli Lampeinpuistossa on Niemisen mukaan käyty samansukuista keskustelua.