Euroopan Kultainen liiga avataan Mikkelissä

Suomen lentopallomaajoukkueen hakkuri Tommi Siirilä on Italian mestari, kapteeni Sauli Sinkkonen Ranskan liigan ja päävalmentaja Tuomas Sammenvuo Venäjän liigan mitalisti. (Kuva: Antero Heikkinen).

Suomi kohtaa Tsekin lentopallon Euroopan Kultaisen liigan avausottelussa Mikkelissä huomenna lauantaina.
Suomen joukkueessa on lukuisia nuoria pelaajia, joiden päävalmentaja Tuomas Sammelvuo odottaa kehittyvän jokaisessa kuudessa Eurooppa-liigan pelissä.

Kuortaneella on Sammelvuon mukaan treenattu pari viikkoa sekä pelattu kaksi peliä harjoituspeliä Hollanissa.
– Syöttipeli on saatava aiempaa tehokkaammaksi ja varmemmaksi.
– Pelin jatkuvuuteen on tultava tasoa ja tiiviyttä, Sammelvuo listaa uudistuneen joukkueen tavoitteita.
Tuomas Sammelvuo uskoo, että koko joukkueen fyysinen kunto nousee koko lohkovaiheen ajan, kun Suomi kohtaa Mikkelin ottelun jälkeen Tsekin, Espanjan ja Portugalin sekä kotona että vieraissa.

Kansainvälisen kauden tässä vaiheessa olennaisin pointti on löytää mahdollisimman selkeät linjaukset ja yksinkertainen toimintatapa.
– Maajoukkueen kauden päätavoite on luonnollisesti syyskuussa Italiassa ja Bulgariassa pelattavat lentopallon MM-kisat.
– Moni kokenut pelaajaa saattaa palata siihen mennessä maajoukkueen paitaan.

Tuomas Sammelvuo on aidosti hyvillään, että B-tyttöjen ja poikien alueturnaus pelataan nyt loppuviikon aikana Mikkelissä.
– Moni junnuturnauksen pelaaja näkee oman idolinsa lauantai-illan Euroopan liigan pelissä.
– Toivottavasti tapahtumakokonaisuus tuo buustia paikalliseen lentopalloon.
Kapteeni Sauli Sinkkonen on Mikkelin ottelussa ainoa 1980-luvulla syntynyt pelaaja.
– Muutamia kokonaan uusia tuttavuuksia on mukana. Hyvällä joukkuehengellä mennään.
– Innokkuus tulee nuoruuden mukana. Kovia matseja eurooppalaisten kesken on luvassa.

Italian mestari Tommi Siiriläkin on intoa täynnä. Italialaisseurassa kakkoskuusikossa hän pääsi mielestään liian vähän pelaamaan.
Tsekki ekana vastustajana tulee varmaan nälkäisenä Mikkelin peliin. MM-kisojen ratkaisevassa karsintaottelussa Suomi selviytyi ensi syyskuussa Italiassa ja Bulgariassa pelattaviin MM-kisoihin, Tsekki ei selvinnyt.
– Tsekin joukkue on vaihtunut vuoden takaiseen melkoisesti. Iso fyysinen joukkue on vastassa. Pelaajilla on kokemusta Euroopan huippusarjoista.
– Hienoa, että Euroopan liiga saatiin aikaiseksi, Tuomas Sammelvuo arvioi.

Suomi vs Tsekki lentopallon Euroopan Kultaista liigaan lauantaina klo 19 Saimaa Stadiumilla.

Antero Heikkinen