Aleksanteri Hakaniemi Sounds -Klubilla

Kotimaisen poptaivaan uusi tähti Aleksanteri Hakaniemi saapuu sounds –Klubille kuun viimeisänä lauantaina. (Kuva: Kerttu Malinen/ Sony Music)

Oma ääni 9/10

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu eli tuttavallisesti XAMK tarjoaa Sounds -väelle ja mikkeliläisille täysiverisen klubi-illan huippuartistin kera.
Sounds -Klubi järjestetään Mikkelissä upouudella Saimaa Stadiumilla. Klubi avaa ovensa lauantaina 26. toukokuuta kello 18 ja illan ohjelma alkaa seitsemän aikoihin päättyen kello 22.

Sounds -Klubin pääesiintyjäksi saapuu kotimaisen poptaivaan uusin tähti Aleksanteri Hakaniemi. Hakaniemen debyyttialbumi julkaistiin helmikuussa ja se ampaisi heti julkaisuviikolla albumilistan kärkeen.
Hän oli ehdolla kolmessa eri kategoriassa tämän vuoden Emma -gaalassa. Vaikka levyn julkaisusta on vain hetki, Aleksanteri Hakaniemeltä kuullaan jo uutta materiaalia. Uusin sinkku pelkääks vai rakastaks julkaistiin huhtikuun lopussa.

Keikan lisäksi teini-iässä katusoittajana aloittanut Aleksanteri kertoo Sounds -kansalle, miten hänestä tuli muusikko.
– Mun oman elämän tehdasasetukset on aika ristiriitaiset. On huono itsetunto ja mokaamista ja uusia asioita pelkäävä Aleksanteri ja sit tosi yllytyshullu rohkea ja kaikkia etikettejä vastaan taisteleva kapina-Ale. Olenko nyt rohkea ja yritän, vai jätänkö kokeilematta, jotta mitään pahempaa ei tapahdu? Pääsääntöisesti oon aina kokeillut ja onhan tää ammatti ja meininki hullujen hommaa. Siks mä tätä rakastan, Hakaniemi toteaa Sony Musicin haastattelussa.

Lisää Aleksanterin ajatuksia muusikon ammatista pääsee kuulemaan klubi-illan aikana. Hänen lisäkseen Sounds -Klubilla kuullaan myös tapahtuman raatilaisten tarinoita muusikoksi tulemisesta ja musiikkialan arkipäivästä.
Sounds -Klubilla tavataan muita nuoria ja kuullaan musiikista, mutta ennen kaikkea kuullaan musiikkia. Illan dj: nä toimii mikkeliläinen edm -tuottaja Brandan Adams. Klubille on vapaa pääsy.

Mikkelissä pidetään 25.–27. toukokuuta valtakunnallinen Nuori Kulttuuri -toiminnan Sounds -tapahtuma, joka tuo satoja nuoria kaupunkiin esiintymään ja viettämään yhdessä aikaa musiikin parissa. Kaikille Sounds -keikoille on vapaa pääsy. Nuori Kulttuuri -toimintaa rahoittaa Opetus -ja kulttuuriministeriö veikkausvoittovaroin ja sitä koordinoi Suomen Nuorisoseurat ry.

Nazia Asif