Vauhtia haettava naapurista

Jani Räsäsen johdolla Suomen Talotekniikka tavoittelee kasvua ja kannattavuutta sekä henkilöstön viihtyvyyttä.

Suomen Talotekniikka Oy (STT) on nopeasti kasvava rakennusalan konserni, joka on hakenut vauhtinsa muualta kuin kotimaakunnasta Etelä-Savosta.

Vuonna 2009 perustettu STT on kasvanut 260 työntekijää työllistäväksi yritykseksi. Kotikaupungissa Mikkelissä heistä työskentelee runsaat 100 henkilöä.
Uudis- ja korjausrakentamiseen erikoistunut asiantuntijayritys on Mikkelistä laajentanut pääkaupunkiin, Jyväskylään, Kuopioon, Mäntsälään ja
Pieksämäelle.

Pientalojen saneeraus kiinnostaa.

Liikevaihto on kasvanut nopeasti. Vuonna 2014 se oli 23 miljoonaa, ja tänä vuonna ylittyy 40 miljoonaa.
Myös kannattavuus on kohentunut, kun liikevaihto on kasvanut ja kiinteät kustannukset on pidetty kurissa. Strategiana on nostaa kannattavuutta kasvun ja henkilöstön viihtyvyyden kautta.
Kaikki mahdollinen hallinto on keskitetty pääkonttoriin, jolloin kentällä työskenteleville jää aikaa tehdä täysillä omaa työtään. Mikkelissä hoituvat muun muassa hankinnat, tarjouslaskenta ja reklamaatioiden käsittely.

Räsänen ihastelee etenkin Jyväskylän seudun kasvuvauhtia. STT on mukana rakentamassa muun muassa Keski-Suomen uutta keskussairaalaa.
Räsänen toivoo, että myös Mikkelissä kasvu saisi uutta vauhtia. Alueen yrityksiltä Räsänen toivoo enemmän yhteistyötä.
STT on ollut mukana monissa Mikkelin isoissa hankkeissa kuten arkistolaitoksessa, uimahallissa ja keskussairaalassa. Tulossa olevista hankkeista yhtiötä kiinnostaa Metsäsairilan vedenpuhdistamo.

Hyvin kiinnostavana Räsänen näkee myös edessä olevan 60- ja 80-luvun omakotitalojen ison saneerausurakan. Niihin hän toivoo STT:n pääsevänä paikallisena toimijana entistä paremmin kiinni.
Mikkeliläissyntyinen Räsänen palasi runsaan vuosikymmenen etelän kierroksen jälkeen Mikkeliin töihin kymmenkunta vuotta sitten. Perhe oli kasvanut kolmilapsiseksi, ja paluu sukulaisten lähelle tuntui houkuttelevalta. Myös hänen vaimonsa on mikkeliläinen.

STT-konserni

• Suomen Talotekniikka on talotekniikan uudis- ja korjausrakentamisen asiantuntijayritys
    • Emoyhtiön omistus Arto Turusen perhe 65 %, Sampsa Larnos 25 %, Jani Räsänen 10 % (konsernin emoyhtiön omistusosuudet)
    • Liikevaihto 40 miljoonaa euroa