Sounds on nuorten ääni

Yhteisöpedagogiopiskelijat Oona Hulkkonen ja Moona Brandt vastaavat mm. tapahtuman vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytoinnista.

Oma ääni 5/10

Itsensä ilmaiseminen kehittää elämän taitoja ylipäätään. Taiteessa on mahdollista käsitellä sellaisiakin asioita, mitä ei muuten osaa. Siksi Oona Hulkkosen mukaan kulttuurinen nuorisotyö on tärkeää.

Hulkkonen on toisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija ja tuottaa Mikkeliin valtakunnallista nuorten musiikkitapahtumaa Soundsia osana opintojaan. Toukokuun lopulla järjestettävä tapahtuma koostuu kaikille avoimista nuorten esityksistä.

Esiintyjät saavat musiikin ammattilaisilta palautetta esityksistään. Vuoden suurimpaan kulttuurisen nuorisotyön tapahtumaan odotetaan noin tuhatta nuorta musiikinharrastajaa eri puolilta Suomea.
Hulkkosen mukaan on tärkeää luoda näkymisen paikkoja nuorten omalle tekemiselle. Hän harrastaa itsekin tanssia ja musiikkia. Nuorten on tärkeää päästä ilmaisemaan itseään haluamallaan tavallaan ja kulttuuriset menetelmät ovat loistavia sitä varten. Kaikki eivät kiinnostu jalkapallosta,
– Mun unelmaduuni ois semmonen, jossa pääsisin käyttämään luovia menetelmiä nuorten kanssa, joilla on mielenterveysongelmia tai muita haasteita elämässään. Soundsissa pääsen rakentamaan ympärilleni ammatillista verkostoa, joka tulee tukemaan mua tässä unelman saavuttamisessa, Hulkkonen iloitsee.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman ja Suomen Nuorisoseurojen koordinoiman Nuori Kulttuuri -toiminnan keskeinen ajatus on kannustaa ja tukea lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille ja vuosittain lajeina vaihtelevat musiikki, tanssi ja teatteri.
Teema ”Oma ääni” näkyy ja kuuluu eri puolille kaupunkia nousevilla esiintymislavoilla. Hulkkonen kannustaa kaikkia mikkeliläisiä ottamaan osaa tapahtumaan.
– Sounds on yhteisöllinen, värikäs ja nuorten näköinen tapahtuma, jonka aikana Mikkelissä on menoa ja meininkiä. Tulkaa siis ihmeessä sankoin joukoin kuulemaan ja kokemaan hienoja musiikkiesityksiä ja nauttimaan yhteisöllisyydestä, jota tämä tapahtuma tarjoaa.

Tapahtuman järjestelyihin tarvitaan myös paljon apukäsiä. Vapaaehtoisia työntekijöitä tarvitaan mm. opastustehtäviin, erilaisiin ohjelmatehtäviin, infopisteiden pitämiseen, järjestyksenvalvontaan, ruokahuoltoon ja tavaransäilytykseen. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen työtehtäviinsä. Vapaaehtoiseksi voi käydä ilmoittautumassa täällä.