Pidot paranevat bisneksessä

Karoliina Tanskanen, Sami Savolainen, Simo Lampinen ja Jonna Viskari ovat jo asettuneet taloksi juuri avattuun toimistohotelliin.

Olen erittäin tyytyväinen, sanoo Otonkulman toimistohotellia Mikkelin keskustassa koordinoiva Jonna Viskari.

Noin 300 neliön tilaan on rakennettu 27 työpistettä, joista suurin osa on lukittavia yhden hengen työhuoneita. Paikoista 24 on vuokrattu, mutta Viskari sanoo, että vielä mukaan mahtuu, jos kiirettä pitää.
– On ollut tiedossa, että Mikkelissä on tällaiselle tarvetta. Silti oli positiivinen yllätys, että paikat ovat täyttymässä näin nopeasti.

Viskari odottaa, että tarve ei pääty tähän. Yksinyrittäjiä on jatkossa yhä enemmän, ja Mikkelin ensimmäisen toimistohotellin perustanut FH Invest Oy tarkkailee tilannetta.
– Otonkulmassa ei juuri nyt ole vapaata tilaa, mutta jatkossa laajennusmahdollisuuksia voi hyvinkin olla.
Ensimmäiset vuokralaiset upouusiin tiloihin asettuivat viime viikon alussa. Tarjolla on työpisteen lisäksi yhteiset palvelut sekä tilat neuvottelu- ja taukohuoneineen.
Yrittäjäyhteisö tarjoaa yksinyrittäjille ja pienille asiantuntijayrityksille mahdollisuuden työskennellä ja verkostoitua toisten yrittäjien kanssa, mikä voi samalla tuoda mukanaan uusia yhteistyömahdollisuuksia.
– Sijainti on tosi hieno. Viralliset avajaiset vietämme vapun jälkeen, sanoo Viskari, jonka oma markkinointiyritys MS Jonna tekee parhaillaan muuttoa uuteen toimistohotelliin.

Miksei Oy:n Kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin ja Mikkelin kaupungin konserni- ja elinvoimajaoksen puheenjohtaja Olli Marjalaakso (kok.) ovat erittäin tyytyväisiä toimistohotellin menestykseen.
Uusia kujeitakin on vireillä. Miksei selvittää alueellisen pääomarahaston perustamista siemen- ja kasvuvaiheen yritysten rahoituksen lisäämiseksi.
– Yrityksistä kilpaillaan kovasti, ja rahasto on tarpeen, jotta voimme parantaa Mikkelin vetovoimaa. Olemme jo pari, kolme vuotta jäljessä Kuopiota ja Joensuutta, joihin rahastot on perusteilla, Niittyaho-Nastolin sanoo,

Marjalaakso sanoo, että rahasto palvelisi myös olemassa olevia yrityksiä siinä kuin tänne tuleviakin.
Yrityksen siemen- ja kasvuvaiheen oman pääoman ehdoilla saatavan rahoituksen puute on keskeinen este ja hidaste uusien ja kasvavien yritysten käynnistämiselle, kehittymiselle, kasvulle ja kansainvälistymiselle.

Mikkelissä pääomarahastoon tarvitaan lähivuosina 4-5 miljoonaa euron panostus, josta puolet olisi kaupungin panosta ja puolet tulisivat yrityksiltä ja yksityisiltä sijoittajilta.
– Tarkoitus on, että sijoitukset tulevat takaisin korkoina, osinkoina sekä tietysti uusina työpaikoina, Niittyaho-Nastolin sanoo.