MP:n D12-junnut perustivat Sinisakin

Sinisakki on MP:n D12-junnujen perustama huutosakki. Pojat aikovat kannustaa MP:n edaria ainakin kotiotteluissa. (Kuva: Antero Heikkinen)

Mikkelin Palloiljoiden (MP) on saanut juniorien D12-juniorien perustaman huutosakin Sinisakin.
– Oltiin turnausmatkalla ja alettiin kannustaa muita MP:n junnujoukkueita. Keksittiin samalla, että edarikin tarvitsee kannustusta peleissään, kertovat Joonas Hämäläinen ja Malek Bouchia Sinisakin alkutarinaa.

Perustajajäsenet Joonas, Malek ja Arto Nyyla kyselivät halukkaita mukaan What’s up ryhmässä ja laitettiin homma käyntiin.
– Saimme tukea seuralta ja kutsun tutustumaan pelaajiin, MP:n lippuja ja kannatuskamaa.
– Perustajajäsenten on lisäksi mukana useita D-junnujen pelaajia.
Kotipeleisssä toukokuussa Hänskissä ja jatkossa Urskissa Sinisakki kannustaa reippaalla otteella MP:tä. Vieraspeleissäkin Sinisakki suunnittelee osallistuvansa ainakin lähialueen peleissä.

Hyvästä meiningistä saatiin lämpimäiset Kissojen ja MP paikallisessa harjoitusmatsissa viime viikolla. Hänskin yleisö arvioi kannustuksen olevan jopa kansainvälistä tasoa.
– Joo, me ollaan keksitty itse lauluja ja harjoiteltu paljon. Katsotaan eri pelejä ja niiden kannattajia. Kätevästi voidaan puhelimen avulla Instasta luntata sanoja ja lauluja ja opettaa muille mukaan tuleville, Joonas, Malek ja Arto kertovat.

D12-joukkueessa on vastuuvalmentaja Kimmo Kurjen arvioissa hyvä yhteishenki, toinen toisiaan kannustava ilmapiiri.
– Pelaamme piirisarjaa ja turnauksia. Pärjäämme aika hyvin. Harjoituksia on kolme kertaa viikossa ja lisäksi pari kertaa lisäharkkaakin.
– Joukkueen toiminnassa panostetaan iloiseen ilmeeseen ja tekemisestä nauttimiseen. Touhutaan täysillä ja nautitaan siitä.
Harjoitukset ovat Joonaksen, Malekin ja Arto mielestä aika monipuolisia.
– Jaliksen lisäksi ollaan kokeiltu paljon muitakin lajeja.

Joukkueen tavaramerkkinä on ollut alkuhuudon sijasta laulaa ”MP vielä pari maalii…” ennen kentälle menoa.
– Katsotaan miten kauan poikien rohkeus alkulauluun riittää, sillä se on poikkeuksellista ja saa aina raikuvat suosionosoitukset otteluiden alussa. Myös 09-syntyneet ovat innostuneet laulamaan ennen peliä, Kimmo Kurki myhäilee.

Antero Heikkinen

MP:n D12 pelaajat