20.04.

Mikkeliläiset tieteenkesyttäjät palkittiin

Amanda Häkkinen Mikkelin lukiosta valittiin Tieteenkesyttäjä Junioriksi. Tämän vuoden Tieteenkesyttäjä on Mikkelin yliopistokeskuksen kummiprofessori Iiro Jussila. (Kuva: Ulla Jurvanen)

Iiro Jussila on tämän vuoden Tieteenkesyttäjä. Valinta julkistettiin Mikkelin yliopistokeskuksen järjestämillä tiedepäivillä torstaina.
Tieteenkesyttäjä-tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti tuoneet tiedettä julki helposti ymmärrettävässä muodossa.

Jussila työskentelee Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtajana. Lisäksi hän toimii osa-aikaisena johtamisen ja organisoinnin professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa erityisalanaan osuustoimintayritysten johtaminen. Hän on myös yrittäjyyden dosentti Jyväskylän yliopistossa. Iiro Jussila on ollut Mikkelin yliopistokeskuksen kummiprofessori vuodesta 2011 alkaen.

Tiedepäivillä valittiin myös Tieteenkesyttäjä Juniori, joka on kevään abiturientti Amanda Häkkinen Mikkelin lukiosta. Tunnustuksen kriteerinä on syvä intressi ja intohimo johonkin aiheeseen tai oppiaineeseen.
Häkkinen on menestynyt erinomaisesti lukio-opinnoissaan. Hän suoritti kaikki lukuaineiden lukiokurssit arvosanalla 10 tai erinomainen. Syksyllä 2017 hän saavutti historian ylioppilaskokeessa laudaturin erittäin harvinaisella, täydellä pistemäärällä 120/120.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.