19.04.

Mikaelissa matkataan maailman ympäri

Myös 5M- ja 6M-musiikkiluokkalaiset harjoittelivat Matkustan maailman ympäri –konserttiin viime viikon perjantaina Päämajakoululla.

Mikkelin musiikkiluokilla koittaa tärkeä päivä. Usean viikon valmistelut ovat nyt takana, ja huomenna perjantaina on aika paljastaa ahkerasti harjoiteltu musiikkiesitys suurelle yleisölle Mikaelissa.

Musiikkiluokkien oppilaat ovat itse päässeet suunnittelemaan perinteisen lastenkonsertin ohjelmistoa, jossa tänä vuonna musisoidaan maailmanympärimatka -teemalla.
– Mielestäni on tärkeää, että oppilaat saavat itse osallistua mahdollisimman paljon ohjelmiston suunnitteluun, jotta konsertista tulee oppilaiden näköinen, kertoo yläasteen musiikkiluokkien opettaja Annemari Kukkonen.
Myös yleisöllä on mahdollisuus päästä osallistumaan laulu- ja tanssihetkiin.
– Tänä vuonna konsertissa on mukana muutama laululeikki, joiden aikana otamme yleisön mukaan laulamaan ja leikkimään kanssamme.

Konsertissa kuullaan kappaleita ympäri maailmaa. Yleisö pääsee matkaamaan muun muassa Afrikkaan ja Japaniin.
7M-luokan omaksi kappaleeksi valikoitui Kake Singerin Norsuja napajäällä. Musisoinnin lisäksi oppilaat ovat valmistelleet kappaleen oheen myös asiaan kuuluvan esityksen.
– Kappaleen valinta oli meidän koko luokan yhteinen päätös. Norsuja napajäällä valikoitui siksi, että se on iloinen ja meidän luokalle sopiva, tuumaa 7M-luokan oppilas Ursula Korhonen, 14.
Samalla luokalla opiskelevat Anna Wilkman, 14, ja Lotta Järvenpää, 13, ovat myös varmoja siitä, että kappalevalinta osui oikeaan.
– Kappale on todella räväkkä ja monipuolinen. Lisäksi se on hauska ja sopii hyvin lapsille, koska siinä on mukana elämiä.

Norsuja napajäällä oli jo ennestään tuttu kappale 7M-luokkalaisille, mutta nyt oppilaiden tulkitsemana kappale on saanut aivan uusia sävyjä.
– Ehkä myös siksi valitsimme tämän kappaleen, koska se oli jo ennestään kaikille tuttu. Oli hauskaa lähteä lisäämään siihen uusia erilaisia juttuja, Järvenpää pohtii.

Noin tunnin mittainen Matkustan maailman ympäri – lastenkonsertti alkaa huomenna perjantaina Mikaelissa kello 18. Konsertissa esiintyvät kaikki Mikkelin kaupungin musiikkiluokat kolmasluokkalaisista yhdeksänsiin. Konsertin järjestää musiikkiluokkien tuki ry.
Lippujen hinnat löytyvät nettiosoitteesta: www.mikaeli.fi

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.