Kohti yhteisöllistä Tuppuralaa

Tuppurala-seuran tiistaisessa vuosikokouksessa paikalla olivat Taina Modig-Marttinen (vas.), Riitta Kähärä, Jukka Rossi, Raija Vuori ja Sirkka Halonen. Aktiivinen puuhaporukka suuntaa nyt katseensa kohti yhteisöllistä ja viihtyisää asuinaluetta.

Mikkelin Tuppurala-seura on elänyt viime vuosina hiljaiseloa. Nyt pitkän historian omaava seura on herätetty henkiin liki kuuden vuoden tauon jälkeen.

Tuppura-seuran johtokunta kokoontui tiistaina Kulttuuritalo Vekkulaan pohtimaan, kuinka asuinaluetta tulisi elävöittää. Keskeisimmäksi puheenaiheeksi kohosi viime vuosina hiipunut yhteisöllisyys.
– Ensiaskel olisi saada aktivoitua alueen asukkaita osallistumaan yhteisiin tapahtumiin, saada alueelle lisää harrasteporukoita ja niiden vetäjiä ja hyödyntää paremmin alueen tarjoamia mahdollisuuksia, Tuppurala-seuran uusi puheenjohtaja Raija Vuori linjaa.

Tuppurala on noin 3200 asukkaan asuttama kaupunginosa, jonka väestö on jatkuvassa kasvussa.
– Alueena tämä on todella upea, ja voimme olla ylpeitä siitä. Nyt lähdemme kehittämään aluetta entisestään täydellä sydämellä ja positiivisella asenteella.

Kolmen vuoden päästä viisikymppisiä viettävän Tuppurala-seuran henkiin puhaltaminen sai alkusysäyksensä viime vuonna, kun paikalliskehitystä tutkiva Ruralia-instituutti tarttui Tuppuralan, Vitsiälän ja Haukivuoren tilanteeseen.
Ruralia-instituutin edustaja, Niina Kuuva, tutki viime kevään, kesän ja syksyn aikana Tuppuralan tilannetta ja kehitysmahdollisuuksia.
– Niina Kuuva keskusteli alueen asukkaiden kanssa ja otti selvää, että missä kohdissa olisi kehitettävää ja mitä asukkaat itse toivovat. Tutkimuksen pohjalta on hyvä lähteä kehittämään Tuppuralan viihtyvyyttä eteenpäin.

Tuppurala-seura ottaa askeleen kohti viihtyisämpää asuinaluetta 5. toukokuuta järjestettävällä asukkaiden yhteisellä Kaupunginosa siistiksi –siivouspäivällä.
Seura on hakenut myös avustuksia sosiaali- ja terveysjärjestön avustuskeskus STEA:lta ja Mikkelin kaupungilta yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen.
– Ideoita on paljon, mutta nyt vaan tarvitaan rahallista tukea niiden toteuttamiseen. Mistään suurista summista ei ole kyse, vaan tarkoituksena on järjestää tapahtumia ja kokoontumisia mahdollisimman pienellä budjetilla.

Seura ideoi parhaillaan kesällä Tuppuralan rannassa järjestettävää matalankynnyksen toiminnallista kesätapahtumaa, syksyistä kekrijuhlaa ja joulutapahtumaa.
– Olisi erittäin hienoa, jos saataisiin myös nuoria osallistumaan yhteiseen tekemiseen.
Tuppurala-seuran johtokuntaan kuuluvat Raija Vuori, Toni Ryynänen, Taina Modig-Marttinen, Sirkka Halonen, Riitta Kähärä ja Jukka Rossi.

Anni Suomela