26.04.

Kauneutta, särmää ja efektejä

Pihla Liukkosen GLITCH –valokuvanäyttelyssä nähdään värejä ja taidokkaita kuvankäsittelytaitoja. Näyttely on esillä Ravintola Bubblesissa toukokuun loppuun saakka.

Ravintola Bubblesissa, Porrassalmenkadulla, on meneillään mikkeliläisen valokuvaajan ja media-alan moniosaaja Pihla Liukkosen, 34, GLITCH –valokuvanäyttely.

Glitch tarkoittaa ohjelmiston tai laitteiston häiriötä. Näyttelyn seitsemässä muotokuvassa Liukkonen on yhdistänyt valokuvaamisen ja kuvankäsittelyllä aikaan saadut efektit mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Liukkonen on käsitellyt kuvat niin, että ne tuovat mieleen pikselöityneen televisioruudun.
– Halusin tuoda kuviin lisää särmää efekteillä. Kuvat olivat liian täydellisiä sellaisenaan, joten halusin lisätä niihin potkua ja rikkoa täydellisen sileän pinnan. Mielestäni epätäydellisyys on kauniimpaa kuin täydellisyys.

Liukkonen on toteuttanut kuvat yhteistyössä paikallisen kukkakauppa Neiti Neilikan kanssa, jonka väki loihti mallien päälle kukkatatuoinnit aidoista kukista.
– Näyttelyn idea sai alkunsa kun pistäydyin Neiti Neilikassa kysymässä kukka-asetelmia, joiden avulla voisin harjoitella valaistuksia ja tekniikoita. Heiltä tulikin idea kukkatatuoinneista, joita voisin kuvata mallien päällä.
Malleina valokuvissa toimivat mikkeliläinen Milla Ilanne ja lahtelainen Maria Loikala, joka on myös loihtinut mallien meikit ja hiukset.

Pihla Liukkosen innostus valokuvaamiseen syttyi muutama vuosi sitten. Oman, Kontrastia –nimisen yrityksensä hän perusti viime vuoden lokakuussa. Valokuvaajaksi Jyväskylän aikuisopistosta Liukkonen valmistui joulukuussa.
– Valokuvaaminen on intohimoni. Eniten siinä minua kiehtoo pienien hetkien ikuistaminen. Asiakastöissä lähden aina kuvattavan tarpeesta ja kuuntelen asiakkaiden toiveita tarkalla korvalla. Tuon mielelläni kuviin mukaan säväyksen jotain yllättävää.
Aiemmin Liukkonen työskenteli Mikkelin teatterissa markkinointisuunnittelijana. Hän tekee edelleen valokuvauksen lisäksi markkinointia ja tapahtumatuotantoa.

GLITCH–valokuvanäyttely on esillä Ravintola Bubblesissa toukokuun loppuun saakka. Kaikki näyttelyn työt ovat myös myynnissä.

Pihla Liukkonen , 34,

– Syntynyt Mikkelissä
– Koulutukseltaan valokuvaaja, medianomi, merkonomi ja sisustusassistentti.
– Perusti Kontrastia –nimisen yrityksen lokakuussa 2017
– Perheeseen kuuluu mies ja kolme tytärtä
– Harrastaa lenkkeilyä ja ulkoilua
– Mielipuuha: jätskin syönti
– Onnelliseksi hänet tekevät päivät ilman aikatauluja

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.