Kangasalusta aloittaa Jukurien päävalmentajana

Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen esitteli hyvillä mielin uuden päävalmentaja Pekka Kangasalustan.

Jukurien liigajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Pekka Kangasalusta.
Sopimus on mallia 1+1 vuotta. Kangasalusta toimii tällä hetkellä Suomen maajoukkueen valmennustiimissä, joka valmistautuu parhaillaan Tanskassa ensi viikolla käynnistyviin jääkiekon MM-kisoihin.
Päävalmentajan paikka liigassa on ollut hänen tavoitteensa ja nyt hän on tehtävään valmis.
– Hienoa on olla täällä Mikkelissä nyt ja saada tämä mahdollisuus, Kangasalusta hehkutti perjantaiaamuna, kun päävalmentajavalinta julkistettiin.

Hän kertoi ottavansa innostuneena Jukuripestin vastaan MM-kisojen jälkeen.
– Jukureissa on tehty hyvää työtä jo pitkään.
– Tapasin joukkueen valmennustiimin juuri ennen tiedotustilaisuutta. Hyvää meininkiä uhkuva rehti porukka on koossa.
– Pelaajien fysiikka on menestymisen ehdoton edellytys ja kun se on kunnossa, taktisesti voidaan tehdä monenlaisia valintoja. Täältä joukkueelta saadut viestit ovat olleet selkeitä, että joukkue on erittäin motivoitunut ja halukas kehittymään. Tämä takaa sen, että joukkueella on mahdollisuus päästä päämäärään, eli taistella 10. sijasta, Kangasalusta linjaa.

Jukurien urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen kertoi, että kauden jälkeen rakennettiin urheiluorganisaation vastuut ja määriteltiin minkälaisen päävalmentajan Jukurit tarvitsee.
– Jukurien päävalmentajuus kiinnosti monia ehdokkaita.
– Pekalla on tähän tehtävään vaadittavaa intohimoa ja osaamista.

Pekka Kangasalustan mukaan on ollut opettavaista kuulua maajoukkueen valmennusrinkiin.
– Ammennetaan sitä kautta myös kansainvälisyyttä. Sitä aion osaltani tuoda Jukurien tekemisiin.
– Työtä tekemällä jalostutaan ja mennään eteenpäin. Haluan olla menestyvässä joukkueessa mukana, joka pelaa voitosta joka ilta.
Kalevankangas ei ole Kangasalustan kokemuksilla helppo paikka vastustajalle.
– Sen olen saanut kokea pelaajana Mestiskausilla ja liigassa osana HIFK valmennustiimiä.

Kangasalusta on toiminut päävalmentajana Ilveksen A-nuorissa ja Kiekko-Vantaan Mestis -joukkueessa. Kaudet 2014-2017 hän valmensi Antti Törmäsen kanssa HIFK:ta liigajoukkuetta. Kuluvalla kaudella Kangasalusta on kuulunut A-maajoukkueen valmennustiimiin olympialaisissa ja nyt alkavissa MM-kisoissa. Pelaajaurallaan Kangasalusta pelasi Ilveksen, HIFK:n, Kärppien, TPS:n ja Ässien riveissä lähes 300 liigaottelua sekä yhden kauden Ruotsissa Malmö Redhwawksin riveissä.
Kesätreenit jatkuvat normaalisti Juuso Hahlin ja Teemu Suokkaan johdolla. Kangasalusta saapuu Mikkeliin Tanskan MM-kisojen jälkeen.

JUKURIEN VALMENNUS: päävalmentaja: Pekka Kangasalusta,valmentaja: Juuso Hahl, maalivahtivalmentaja: Mika Tarvainen, A-nuorten päävalmentaja: Marko Kauppinen, A-nuorten valmentaja / liigajoukkueen fysiikkavalmentaja: Teemu Suokas, B-nuorten päävalmentaja: Tommo Nukari (myös 17v. maajoukkueen valmennustiimissä)