Esedun opiskelijat palvelevat uudessa Kauniix-hoitolassa

Kauneushoitola Kauniix palvelee asiakkaita Mikkelin Sokoksella. (Kuva:Etelä-Savon ammattiopisto/Esedu)

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu ja Osuuskauppa Suur-Savo yhteistyössä ovat avanneet Mikkelin Sokoksen tiloihin uuden pikakauneushoitolan huhtikuun alussa.

Kauneushoitola Kauniix toimii Esedun hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden oppimisympäristönä.
Opiskelijat palvelevat asiakkaita Kauniix-hoitolassa maanantaista perjantaihin. Hoitolassa tehdään muun muassa pikakampauksia, kulmien muotoilua, ripsien ja kulmien värjäyksiä sekä kevyitä ehostuksia.

Kauniix-hoitolan tilat löytyvät Mikkelin Sokokselta naistenvaateosaston yhteydestä. Hoitolassa on kaksi asiakaspaikkaa ja siellä työskentelee yleensä 1-2 opiskelijaa kerrallaan.
Kauneushoitolan virallisia avajaisia vietetään lauantaina 28. huhtikuuta Kauppakeskus Stellan Kevään trendit –tapahtuman yhteydessä.
Kauneushoitola palvelee asiakkaita avajaispäivänä kello 10-14. Lapsille tehdään päivän aikana maksutta lettikampauksia. Lisäksi Stellan tähtitorilla kosmetologiopiskelijat tekevät käsille hemmotteluja sekä opastavat huulimeikin tekoon.

Kauniixin on tarkoitus palvella asiakkaita myös kesäaikaan.
– Selvitämme parhaillaan ketkä opiskelijoistamme ovat halukkaita työskentelemään Kauniixissa kesällä. Opiskelijoiden on näin mahdollista nopeuttaa valmistumistaan, kertoo opettaja Tanja Lähdekorpi.

Kauneushoitolan toimintamalli on vahvasti ammatillisen koulutuksen reformin mukainen, kun opiskelijoiden oppiminen tapahtuu entistä enemmän työelämässä.
– Olemme todella iloisia tästä yhteistyöstä Sokoksen kanssa. Meille ja hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille tämä on hieno uusi mahdollisuus hankkia osaamista uudenlaisessa toimintaympäristössä, iloitsee Esedun työelämäasiantuntija Tarja Rantee.

Kauneushoitolan toiminnan käynnistämisessä ovat aktiivisesti olleet mukana myös Esedun merkonomiopiskelijat, jotka järjestivät hoitolan nimestä kilpailun, suunnittelivat logon sekä suunnittelivat ja toteuttavat hoitolan markkinointia.
Esedu suunnittelee kahden muun oppimisympäristönä toimivan hoitolan avaamista työelämän tiloihin ensi syksynä. Toinen hoitoloista on tulossa Pieksämäelle ja toinen Mikkeliin.