Vapaaehtoistyöstä makeita nauruja

Henna Mutanen on vapaaehtoisena mukana järjestämässä SOUNDS 2018 –tapahtumaa. (Kuva: Annika Vierimaa)

Oma ääni 3/10

Päädyin vapaaehtoiseksi SOUNDS 2018- tapahtuman järjestämiseen vähän puolivahingossa.
Opiskelen Xamk:ssa yhteisöpedagogiksi kolmatta vuotta ja opintojeni kautta päädyin Etelä-Savon maakuntaliitolle maakunnalliseen nuorten tapaamiseen. Siellä aiheina olivat nuoret sekä kulttuuri ja sen vaikutus hyvinvointiin.
Samassa tilaisuudessa oli myös Nuori kulttuuri- tuottaja tapaamassa nuoria ja kertomassa Nuori Kulttuuri -toiminnasta. Lisäksi tuottaja kertoi Mikkelissä keväällä nuorille järjestettävästä Sounds- musiikkitapahtumasta.

Innostuin tapahtumasta ja juttelin aiheesta luokkakaverilleni, jonka tiesin olevan mukana järjestämässä Soundsia. Kyselin häneltä, mahtaisiko tapahtumaa järjestämään tarvita vielä lisäkäsiä. Luokkakaverini esitteli minut tapahtuman tuottajalle, ja pian olinkin tapahtuman ohjausryhmän jäsenenä.
Näin lähdin toimintaan mukaan, eikä ole kaduttanut. Soundsia on järjestämässä hyvä porukka, jossa on iloinen tekemisen meininki.

Itsellänikin on
taustaa musiikin harrastamisen kanssa ja koen tärkeäksi, että nuorille järjestetään mahdollisuuksia päästä esiintymään ja kehittämään taitojaan harrastuksen parissa.
Olen ollut aikaisemminkin mukana järjestämässä nuorten tapahtumia vapaaehtoisena. Niistä on paljon hyviä muistoja, jotka osaltaan kannustivat lähtemään mukaan toimintaan nytkin. Esimerkiksi kotiseuduillani Etelä-Karjalassa olin mukana järjestämässä nuorten musiikkifestivaali Asemafestia useana vuonna.

Kommelluksilta ja vastoinkäymisiltä ei tapahtumaa järjestäessä vältytty, mutta jälkeenpäin muistellessa päällimmäisenä ovat mielessä järjestäjäporukalla maha kippuralla nauretut naurut, tapahtumaa seuranneet karonkat, yhdessä tekemisen fiilis ja kaiken sen keskellä solmitut ihmissuhteet.

Tapahtumaa järjestäessä usein tutustuu uusiin ihmisiin ja verkostoituu, sekä saa arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten. Pidän tapahtumanjärjestämisen projektista, kun porukalla suunnitellaan ja tehdään töitä tapahtuman eteen, sekä sitä seuraavasta loppuhuipennuksesta, kun suunnittelutyö laitetaan käytäntöön tapahtumapäivinä.

Odotankin jo innolla Soundsin tapahtumapäiviä Mikkelissä 25. -27.5.18. Näiltä päiviltä odotan erityisesti nuorten musiikkiesityksiä, yhdessä tekemistä ja kaupungin valtaavaa menoa ja tunnelmaa n. 1200 nuoren saapuessa koolle musiikin äärelle.
Jos haluat olla osana järjestämässä hienoa valtakunnallista musiikkitapahtumaa nuorille, Soundsin vapaaehtoisten porukkaan mahtuu vielä, tervetuloa!

Henna Mutanen