Miljoonapotti yrittäjyyteen

Haluamme nostaa yrittäjyyden sille kuuluvaan arvoon maakunnassa, sanoo johtaja Anne Gustafsson-Pesonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta.

– Haluamme, että Etelä-Savoon syntyy kahdessa vuodessa satoja uusia yrityksiä, sanoo johtaja Anne Gustafsson-Pesonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta.

Rahasta ei yritysten auttaminen nyt jää kiinni. Etelä-Savossa alkoi 1. maaliskuuta kaksivuotinen rynnäkkö, jolla halutaan perustaa uusia yrityksiä ja tukea olemassa olevin kasvua. Rahaa tähän Roihu-projektiin on varattu melkein miljoona, kokonaisbudjetti on 865 000 euroa.
– Tärkeää on myös se, että Roihun takana on laaja yhteistyö maakunnan kaupunkien, oppilaitosten viranomaisten ja järjestöjen kesken. Haluamme saada yrittäjyydelle nostetta Etelä-Savossa.

Roihu tuottaa ja kehittää huipputasoista käytännönläheistä yrittäjyysvalmennusta, luo edellytyksiä uusille yrityksille ja tehostaa jo toimivien työtä. Alueellisiin erityistarpeisiin pyritään vastaamaan räätälöidyillä työpaketeilla.
– Roihu on tarkoitettu ihan jokaiselle, joka haluaa ryhtyä yrittäjäksi nyt tai joskus myöhemmin.
Tarjolla on muun muassa henkilökohtaista sparrausta, vertaiskehittämistä ja valmennusta. Muutaman vuoden yrittäjinä toimineiden tai sukupolvenvaihdosta miettivien henkilöiden yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehittämistä tuetaan.

Hanke myös vauhdittaa maakunnallisten alkuvaiheen yritysten suuntautumista kansainvälisille markkinoille.
– Pitkäaikainen yrittäjyyden tukityömme saa nyt hienon jatkon, kun aloitamme aivan uudenlaisen yrittäjyyden edistämistyön Etelä-Savossa, hehkuttaa Gustafsson-Pesonen.

Roihu kokoaa maakunnan oppilaitokset ja keskeiset yrittäjyyden tukiverkostot kuten kuntien ja kaupunkien elinkeinotoimet, uusyrityskeskukset, yrittäjäjärjestöt, TE-toimistot sekä ELY-keskuksen kasvupalvelut.

Ainutlaatuista Roihu-hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ESR-rahoituksella.