Mikkeli täyttyy musiikista

Noora Kyckling, Minca Pokkinen, Sauli Asikainen ja Kasper Paajanen muodostavat mikkeliläisyhtye Threatstonen, joka esiintyy valtakunnallisessa SOUNDS-musiikkikatselmuksessa toukokuussa. (Kuva: Olga Davydova)

Mikkeli täytyy nuorista musiikintekijöistä toukokuun viimeisenä viikonvaihteena. Ympäri Suomea kaupunkiin saapuu tuolloin 1200 nuorta ja lasta, jotka osallistuvat valtakunnalliseen SOUNDS-musiikkikatselmukseen.

Nuori kulttuuri SOUNDS 2018 on Suomen suurin kulttuurisen nuorisotyön tapahtuma tänä vuonna. Sen puitteissa nuoret pääsevät esiintymään, seuraamaan toisten ryhmien esityksiä ja oppimaan työpajoissa. Katselmus kattaa musiikin koko kirjon klassisesta rytmimusiikkiin.
Kokonaisuuteen kuuluvat alueelliset katselmukset, joista kevään mittaan valitaan edustajat valtakunnalliseen tapahtumaan Mikkeliin 25.–27. toukokuuta.
– Nuoret pääsevät alueellisissa tapahtumissa ympäri Suomea esiintymään ilman kynnystä, ja he saavat samalla ammattilaisten palautetta, sanoo kulttuurituottaja Nazia Asif Suomen Nuorisoseuroista.

Järjestäjät lupaavat, että 10–20-vuotiaat nuoret muusikot näkyvät myönteisesti Mikkelin kaupunkikuvassa viikonlopun ajan. Tapahtuman luonne on postiviinen ja vailla kilpailuhenkeä.
Tapahtumapaikkoja ovat keskustan lisäksi Paukkula ja Saimaa Stadiumi.
– Mikkelissä on samassa viikonvaihteessa valtakunnallinen kävelykatujen kesänavaus. Hienoa, että saamme paljon nuoria siihen mukaan, sanoo Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij.

Myös liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila toivottaa nuoren väen Mikkeliin tervetulleiksi.
– Erittäin upeaa, että Mikkeli on valittu tapahtumakaupungiksi. Toivottavasti se sytyttää uutta intoa bändiharrastuksen, joka on Mikkelissä hiipunut viime vuosina.

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö vekkausvoittovaroista, ja sitä koordinoi Suomen Nuorisoseurat ry.