Xamk loisti Emma Gaalassa

Emma Gaalan haastattelupisteessä Henna Herralan tentattavana Antti Tuisku. Nestori Natunen kuvaa (Kuva: Noora Numento)

Mikkeliläisopiskelijat hoitivat tähtien haastattelut someen
Mikkeliläisopiskelijoilla oli näkyvä rooli viikonvaihteen Emma Gaalassa. He haastattelivat somekanavilla musiikkitaivaan tähdet Cheekistä Antti Tuiskuun lauantaina Espoo Areenalla.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla Xamkilla on kaksivuotinen sopimus musiikkialan palkintotapahtuman kanssa. Sopimuksen myötä opiskelijat ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa some-viestintää.

Liiketaloutta Mikkelissä opiskeleva Ulla Kolehmainen oli mukana tiimissä, joka suunnitteli ja toteutti Emma Gaalan some-näkyvyyden.
– Olimme jo perjantaina harjoituksissa ja sitten lauantaina tekemässä haastatteluja someen.

Kolehmainen sanoo, että työtä oli paljon, mutta urakka oli myös palkitseva.
– Kokemus oli hyvä. Sisällön tuottaminen someen käy työstä. Oli hyvä myös nähdä, miten tällainen gaala tehdään käytännössä.

Kolehmainen sanoo, että gaalatunnelmaan pääsi mukaan parhaiten vasta jatkoilla. Monet julkkiset tuli tavattua, mutta yksi nimi jäi muita paremmin mieleen.
Eveliina oli erittäin ystävällinen ihminen.

Oululaislähtöinen Kolehmainen opiskelee nyt toista vuotta Mikkelin kampuksella. Hän on tyytyväinen.
– Alun perin ajattelin pyrkiä ekan vuoden jälkeen Jyväskylään, mutta täällä on paljon mahdollisuuksia vaikkapa tällaisten yhteistyöprojektien kautta. Pienessä koulussa myös opettajat ovat läheisempiä.

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen on tyytyväinen Xamkin ja Emma Gaalan yhteistyöhön ja sen tuomaan näkyvyyteen. Suora lähetys TV:n Nelosella tavoitti reilut miljoona suomalaista.
– Noin sata opiskelijaa pääsee näyttämään kykynsä ja oppimaan uutta. Käytännön työ alkoi syys-lokakuussa, jolloin toteutimme some-luennot ja opiskelijat työstivät tiimeissä Emman somestrategiaa.

Pukkila-Nupponen jakoi gaalassa Vuoden tulokas -palkinnon seuranaan palkinnon suunnitellut Xamkin opiskelija Raili Auraskari. Pukkila-Nupposen yllä oli juhlapuku, jonka on suunnitellut muodin ja puvustuksen opiskelija Anette Ahokas, ja korut asuun ovat teollisen muotoilun opiskelija Arho Keräsen käsialaa.