Kolumni: Uusi mahtihenkilö

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen eläköityy 1. huhtikuuta.

Suur-Savon Osuuspankin uuden toimitusjohtajan nimi tulee tietoon tänään torstaina illansuussa. Hallintoneuvosto valitsee seuraajan hienon uran maakuntapankin johdossa tehneelle kauppaneuvos Kari Manniselle, joka jää eläkkeelle 1. huhtikuuta.
Mannisen johdolla on maakuntapankki saatettu hyvään kuntoon. Siitä on kasvanut mahtava Suur-Savon Osuuspankki, jolla on näkyvä asema myös valtakunnallisessa osuuspankkijärjestössä.

Uudellakin johtajalla on edessään luja työrupeama. Pankin kannattavuus on voitava pitää hyvällä tasolla, mikä vaatii myös ikäviä päätöksiä.
Maakuntapankin toimitusjohtaja on Etelä-Savon yritysjohtajien ykkönen. Hänellä on erittäin suuri rooli, kun maakunta etsii uutta kasvua. Kuka voisi täyttää mitat, sitä sopinee vähän arvuutella.
Suur-Savon Osuuspankin omasta väestä mahdollisia nimiä ovat vt. toimitusjohtajana toimiva hallintojohtaja Mikko Antikainen, riskienhallintajohtaja Heikki Huhtala sekä yrityspankkia johtava Tero Pulkkinen.
Sopiva kokemus on myös Kari Mäkelällä, joka toimii vielä hetken Rantasalmen Osuuspankin toimitusjohtajana.

Toki olisi hienoa, jos vankka maakuntapankki keräisi kiinnostusta myös Helsingin päässä. Osuuspankkikeskukseen on Etelä-Savosta siirtynyt osaavaa väkeä, joiden paluumuutto voisi nyt tulla kyseeseen.
Yksi näkyvimmistä eteläsavolaisista OP-keskuksessa on toimialajohtajana työskentelevä Merja Auvinen, joka teki hyvää jälkeä maakuntapankin leivissä Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Vai voisiko uusi johtaja olla Jari Himanen, 55, joka työskentelee tällä erää OP-ryhmän johtokunnassa? Himanen on yksi pääjohtaja Reijo Karhisen lähimpiä luottomiehiä.
Himasella on luja kokemus kenttätöistä, sillä hän johtanut osuuspankkeja Etelä-Karjalassa ja Kuusamossa. Häntä pidetään erittäin osaavana ja pätevänä osuuspankkimiehenä.
Aika moni asian natsaa, kun vielä tiedetään, että Himanen on syntyjään Mikkelistä. Hän suuntaa usein viikonlopuksi Helsingistä Saimaan rannalle mökilleen.

Kirjoittaja on Mikkelin Kaupunkilehden päätoimittaja