Vilma Viitanen Etelä-Savon paras nuori urheilija

Vilma Viitanen on Etelä-Savon vuoden 2017 paras nuori urheilija. Kuva on viime vuoden maaliskuulta, jolloin hän toi junioreiden SM-kilpailuista kultaa kotiin. (Kuva:Anni Suomela)

Mikkelin suotuimpiin retkeilylatuihin lukeutuva Latupirtin reitti nimettiin viime joulukuussa Valtsun laduksi. Puheenjohtaja Seppo Tiihonen mallailee uutta kylttiä Kalevankankaalla. (Kuva:Antero Heikkinen)

Etelä-Savon vuoden 2017 parhaat urheilijat, liikkujat, liikuttajat, huippuhetket ja elämänuran puurtaneet palkittiin perjantai-iltana Etelä-Savon Urheilugaalassa.

Etelä-Savon vuoden 2017 urheilija Esa-Pekka Lappi oli valmistautumassa Monte Carlo-ralliin, eikä ollut huomionosoitustaan vastaanottamassa.

Etelä-Savon parhaana nuorena urheilijana palkittu Mikkelin Nyrkkeilijöiden Vilma Viitanen, 16, oli aidosti onnellinen huomionosoituksesta.

Viitanen iski hopealle Bulgarian Sofiassa kisatussa Euroopan mestaruusnyrkkeilyssä heinäkuussa vastustajanaan slovakialainen Jessica Triebelova, joka vei kullan hajaäänituomiolla 4-1.
N 17-sarjassa kisaava Viitanen nyrkkeili mitalin uransa ensimmäisissä arvokilpailuissa.

Viime syksynä Tampereen urheilulukiossa opinnot aloittanut Viitanen edustaa edelleen Mikkelin Nyrkkeilijöitä.
Viitasen hyvien saavutusten tukena on Suomen Nyrkkeilyliiton päävalmentaja Jarkko Pitkänen ja Tampereen voimailuseuran naisten kilpanyrkkeily valmentaja Maarit Teuronen.

Viitanen kertoo treenikalenterin näyttävän tiukalta myös tänä vuonna.
– Edessä on ainakin huhtikuussa kisattavat EM-kisat, joista lähdetään hakemaan voittoa. Jos ensimmäinen sija tulee, edessä on nuorten olympialaiset. Onneksi koululta jää hyvin aikaa treeneille.
Vuoden 2017 nuori urheilija –palkintoa Viitanen pitää kovassa arvossa.
– On hienoa, että nyrkkeilyä arvostetaan näin paljon Suomessakin. Hienoltahan tämä tuntuu, ja olen todella ylpeä palkinnosta.

Anni Suomela

Etelä-Savon vuoden 2017 Parhaat

EsaPekka Lappi. Ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto WRC-sarjassa Jyväskylän osakilpailussa 2017.

Vuoden nuori urheilija: Vilma Viitanen, nuorten EM-hopeaa nyrkkeilyssä uransa ensimmäisissä arvokilpailuissa.

Vuoden vammaisurheilija: Piia Komppa, judoka Mikkeli. Voitti hopeaa historian ensimmäisissä sovelletun judon MM-kilpailuissa Saksan Kölnissä.

Vuoden urheiluteko: Pieksämäen kaupunki/liikuntatoimi. Pieksämäki on panostanut vähän liikkuvien kuntalaisten elintapaohjaukseen liikuntatoimen, perusturvan ja työterveyshuollon yhteistyöllä. Käytössä on ns. sote-kortti, joka myönnetään kohdennetusti liikuntaneuvonnan asiakkaille. Kortti mahdollistaa uimahallin ja kuntosalin rajoittamattoman käytön. Seutuopiston liikuntaryhmiin osallistuu joka viides kaupunkilainen vuosittain.

Vuoden joukkue: Savonlinnan Pallokerho (SaPKo) voitti ensimmäisen kerran seurahistoriassaan jääkiekon Mestiksen mestaruuden.

Vuoden valmentaja: Katja Kuusela, Mikkelin Kilpa-Veikkojen valmentaja, joka valmentaa mm. Jessica Kähärää.

Vuoden seura: Savonlinnan Voimistelu- ja liikunta (SAVOLI). Seuraa on rohkeasti uudistettu tekemällä isoja organisaatiouudistuksia. Toiminta laajentunut myös kaupunki alueen ulkopuolelle (iltapäiväkerhot). Seurassa on yli 300 harrastajaa.

Elämänura palkinto: Reijo Pynnönen, Kangasniemen Kalske
Kangasniemen Retkipaikka Säätiön toiminnanjohtaja Reijo Pynnönen on toiminut maankuuluun Syvälahden tanssilavan ja huvikeskuksen isäntänä jo vuosikymmenien ajan.
Reijo Pynnönen ohjaa korvauksetta viikoittain lasten ja nuorten liikuntakouluja ja aikuisten kuntoliikuntaa ja kilpaurheilua mottonaan ”liikuntaa koko elämänkareella. 110-vuotiaan Kangasniemen Kalskeen menestysurheilijat: Ringa Ropo, Virpi Kuitunen, Tepa Reinikainen ja Henri Manninen ovat juniorivuosinaan Kalskeen Reijo Pynnösen urheilukoulun käyneitä.

Etelä-Savon vuoden 2017 parhaat valitsi Etelä-Savon Liikunnan ja Etelä-Savon urheilutoimittajien raati.

Vuoden sinettiseura: Mikkelin Kilpa-Veikot. Mikkelin Kilpa-Veikot palkitaan järjestämästään laadukkaasta seuratoiminnasta.

Vuoden Liikkuva Koulu: Ristiinan Yhtenäiskoulu ja lukio. Yleisön valitsema Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki on Sulkavan Suursoudut jo 50 vuotta Soututarinoita ja muistoja jo 50 vuoden ajalta. Rakkoja, väsymystä, iloa, hyvää mieltä. Sitä on tarjonnut Sulkavan Suursoudut jo 50 vuoden ajan. Tapahtuma on ylivoimaisesti suurin Savossa järjestettävä liikuntatapahtuma.

Etelä-Savon urheilun tukisäätiö stipendiurheilijat:

Kähärä Jessica, Mikkelin Kilpa-Veikot, EYOF (Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit) kolmiloikka pronssia, korkeus pronssia.
Olkkonen Emilia, Ristiinan Urheilijat, 19 v SM-hopeaa ja EM-edustus moukarinheitossa.
Joronen Reetta, Savonlinnan Riento SM 1. 17 v 800 ja 1500 m ja maastojuoksu, Kalevan Kisat 800m 6. nuorten Ruotsiottelu 800m ja 1500m 1.
Viljakainen Matias, sulkapallo. seura LOB 82 Tällä hetkellä lahjakas Viljakainen on sulkapallon miesten A-luokan kaksinpelissä maan kolmanneksi paras.
Heiskanen Essi, PieksA (Pieksämäen Seudun Ampujat) Saavutti ilma-aseiden SM-kilpailuissa 3 henkilökotaista mitalia ja 1 joukkue mitalin.
Hurri Esko /taustavaikuttaja. Jukurien ja MP:n taustavaikuttaja 57 vuoden ajan. MP:n SM-sarjajoukkueen huoltaja 60- ja 70 –luvuilla. Toiminut Jukurien divarijoukkueen huoltajana ja joukkueenjohtajana ja Jukurien liigaottelujen järjestyksen valvoja.

Kunnat palkitsivat vuoden 2017 liikuttajina:
Mikkelin Latu ry /Mikkeli, Elomaan koulu / Hirvensalmi, Kukkokoulu (kirkonkylän ala-aste) /Juva, Mika Herranen /Mäntyharju.