11.01.

Viitostien remontti voi viivästyä

Liikenne virtasi verkkaisesti keskiviikkona Mikkelistä pohjoiseen. Valitus voi siirtää remonttia jopa vuodella. (Kuva: Olga Davydova)

Viitostien remontti on vaarassa viivästyä rakennusurakasta markkinaoikeuteen tehdyn valituksen vuoksi. Pahimmillaan kevääksi suunniteltu aloitus siirtyy vuodella.

Valituksen kohde on Mikkelin ja Nuutilanmäen välinen 65 miljoonan arvoinen suunnittelu- ja toteutusurakka, jonka Destia voitti joulukuussa. Valituksen markkinaoikeuteen teki toiseksi jäänyt Lemminkäinen.

Parannustyön suunnittelu on jo alkanut, ja tietöiden on tarkoitus alkaa huhtikuussa. Jos valitus menee markkinaoikeuden käsittelyyn, on Liikenneviraston projektipäällikön Harri Liikasen mukaan odotettavissa vuoden viivästys.
– Viikon päästä meillä on tapaaminen Lemminkäisen edustajien kanssa, ja toivomme, että pääsisimme keskustellen eteenpäin, Liikanen sanoo.

Valitus tuli Liikaselle yllätyksenä, vaikkakin urakkakilpailu oli tiukka. Destia voitti kilpailutuksessa Lemmikäisen, YIT:n, Graniittirakennus Kallion, Skanska Infran ja Kreaten.
– Kärkitarjousten ero kokonaistaloudellisessa vertailussa oli vain satoja tuhansia euroja.

Liikanen sanoo, ettei vuoden mahdolliselle viivästykselle ole laskettavissa hintalappua.
– Hintaa joka tapauksessa tulee, mutta pahin haitta on tietenkin se, että uusi tie on käytettävissä vuotta suunniteltua myöhemmin.

Mikkelin ja Juvan välin on määrä valmistua kokonaan vuoden 2021 aikana. Jos valitustie käydään loppuun, siirtyy valmistuminen vuodella. Koko tieosuuden parantaminen maksaa 121 miljoonaa euroa.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.