18.01.

P15 ja P17 kampparipelaajia Ruotsi-Suomi tuplamaaotteluihin

  Vasemmalla P15 tuplamaaotteluun valitut pelaajat:  Aki Manninen, Elmeri Hämäläinen, Lasse Korhonen, Marcus Ukkonen, Aapo Pulkkinen. Oikealla P17 tuplamaaotteluun valitut pelaajat : Karo Liimatainen, Leevi Kukkasniemi, Eetu Pulkkinen. (Kuvat: Mari Ukkonen)  

Kampparipelaajia on valittu 27.-28.1. Ruotsin Örebrossa pelattavien P15 ja P17 tuplamaaottelujen joukkueisiin. Molemmissa ikäluokissa MM-kisat pelataan vasta maaliskuussa, viikolla 12.
P15 maajoukkuevalmentajat Lasse Pulkkinen, Timo Tiusanen ja Jari Hattunen valitsivat Örebron tuplamaaotteluihin 14 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Kamppareista joukkueeseen valittiin kenttäpelaajat Aki Manninen, Elmeri Hämäläinen, Marcus Ukkonen ja Aapo Pulkkinen sekä maalivahti Lasse Korhonen.
– Tuplamaaottelut ovat pelaajille erinomainen näytönpaikka kansainvälisissä peleissä. MM-kisoihin lähteävä joukkue on aika pitkälti mietittynä, mutta muutoksia voi vielä tulla. Maaottelut ovat pelaajille myös hieno mahdollisuus päästä haistelemaan ruotsalaista jääpallokulttuuria ja näyttää omaa osaamista, kertoo P15 maajoukkueen päävalmentaja Lasse Pulkkinen.

P15 MM-kisat pelataan Ruotsin Vetlandassa viikolla 12 eli maaliskuun lopulla. Alun perin kisat piti järjestää USA:ssa, mutta kansainvälinen jääpalloliitto joutui perumaan kisat venäläisten viisumiongelmien vuoksi. Kisoihin lähtevä lopullinen maajoukkue nimetään lähempänä MM-kisoja.
P17 MM-kisat maaliskuussa Venäjällä

P17 maajoukkuevalmentajat Teemu Laitinen ja Jukka Pulkkinen puolestaan valitsivat Örebron tuplamaaotteluihin kolme maalivahtia ja 16 kenttäpelaajaa. Heidän joukossaan on Kamppareista Karo Liimatainen, Leevi Kukkasniemi ja Eetu Pulkkinen.
– Maaottelut osoittavat varmasti sen, missä me joukkueena menemme ja mitkä ovat pelaajiemme vahvuudet ja kehityskohteet. Kisajoukkueen nimeämiseen on vielä aikaa, kertoo P17 maajoukkueen vastuuvalmentaja Teemu Laitinen Jääpalloliiton tiedotteessa ja painottaa huolellista pelaajatarkkailua kauden loppuun saakka.

P17 MM-kisat pelataan Venäjän Uljanovskissa 21.-24.3.
– MM-kisoihin on aikaa vielä reilu kaksi kuukautta – mitä vain voi vielä tapahtua. Tämä tarkoittaa sitä, että MM-joukkuetta ei ole missään tapauksessa vielä valittu, vaan katsomme Jukan kanssa koko ikäluokkaa hyvin avoimesti ja tammi-helmikuussa kaikki pelaajat ehtivät vielä hyvin antaa meille MM-näyttöjä, Teemu Laitinen lisää liiton tiedotteessa.

Iina Lempiselle MM-kokemusta

Kampparit P15 musta -joukkueessa pelaava Iina Lempinen osallistui viime viikolla Kiinassa pelattuihin naisten jääpallon MM-kisoihin.
Tuliaisena Iinalla oli kosolti kokemusta ja kulttuurielämyksiä, joista moni vain haaveilee. Suomen naisten maajoukkue sijoittui MM-kisoissa neljänneksi.

15-vuotias Lempinen pelasi Kiinassa ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueessa. Aiemmin maajoukkuekokemusta oli kertynyt jo tyttöjen T17-maajuokkueesta, mutta naisten kisoissa puitteet olivat isommat ja pelit kovemmat.

Nuorentuneella joukkueella kisoihin lähtenyt Suomi pelasi helpommassa B-lohkossa, sillä edellisessä naisten MM-kisoissa Suomi sijoittui kuudenneksi. Suomi voitti oman lohkon ottelut selvästi. Kiina kaatui 10-0, Sveitsi 27-0 ja Viro 9-0.
Puolivälierässä USA:ta vastaan Suomi joutui tiukemmalle, sillä siinä ottelussa jouduttiin rangaistuslaukauskilpailuun, jonka Suomi lopulta voitti ja pääsi jatkoon.

Muutama tuntI USA pelin jälkeen oli jo vuorossa semifinaali, jossa vastassa oli paremmin levännyt Venäjä. Venäjällä oli matkassa useita naisten sarjaa Ruotsissa pelaavia ja se näkyi joukkueen otteissa. Venäjä voitti semifinaalin 4-0 ja Suomen kohtaloksi jäi pronssiottelu, mutta jo tuolloin oli selvää, että sijoitukseen tulee parannus edellisistä kisoista.

Suomi oli vielä hyvin mukana Norjaa vastaan pelatun pronssiottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauon jälkeen norjalaiset karkasivat lopulta 5-2 voittoon. Loppuottelussa Ruotsi voitti Venäjän 1-0.
– Pelillisesti kisat ei mennyt itselläni niin hyvin kuin olisin halunnut. Tällä kokoonpanolla ei oltu pelattu ennen Kiinaan lähtöä vielä kertaakaan yhdessä joukkueena, mutta tultiin tosi hyvin toimeen. Meillä oli hyvä joukkuehenki.
-Pronssiottelu olisi ollut ihan voitettavissa, mutta meillä pakka ei enää pysynyt kasassa ja Norja pääsi liian helposti meidän läpi varsinkin toisella puolikkaalla, Iina harmitteli kisoista kotiuduttuaan

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.