25.01.

Kodat kutsuvat mikkeliläisiä

Marko Saarenmaa, Paula Muhonen ja Anniina Siponen testasit Kaihun kodan tulipesää maanantaina. Kota lämpenee myös tänään mikkeliläisille.

Kevättalven aikana mikkeliläisillä on mahdollisuus päästä tutustumaan alueen retkipaikkoihin opastetusti kerran viikossa.
Viime keväänä startanneeseen Mikkelin Toimintakeskuksen koordinoimaan Yhdessä luontoon –hankkeeseen kuuluva retkipaikkakierros on saanut rutkasti kannatusta kaupunkilaisilta.
– Tälle oli nyt tilausta. Minulta on kyselty paljon Mikkelin retkipaikoista, joissa voisi viettää aikaa talvellakin. Monelle alueen kodat ja laavut ovat vielä varsin tuntemattomia, kertoo Yhdessä Luontoon –hankkeen projektityöntekijä Anniina Siponen.

Tulevina viikkoina ohjelmaa järjestetään muun muassa Kaihun ja Kyyhkylän kodilla, Otavan koulutilan laavulla, Susinimen Kodalla ja Latupirtillä.
– Tavoitteena on lisätä tietoisuutta Mikkelin alueen ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksista, madaltaa kynnystä liikkua luonnossa sekä osoittaa, ettei talvi ole este retkeilylle, jos muistaa vaan pukeutua lämpimästi.

Retkipaikkakierros on saanut alkunsa Yhdessä luontoon -hankkeen kokoamasta laavunkiertäjät -ryhmästä.
Mikkelin toimintakeskus ry:ltä Anniina Siponen, Paula Muhonen, Marko Saarenpää ja Petri Halinen ovat ryhmän kokoontumiskerroilla tutustuneet Mikkelin talviretkeilytarjontaan.
Kevättalven aikana ryhmä jakaa kokemuksensa ja listauksensa retkeilypaikoista mediassa ja Liikkuva Mikkeli –internet-sivuilla. Tähän mennessä ryhmä on kiertänyt jo 30 paikallista retkeilykohdetta.
– Tavoitteena on kiertää vielä kymmenen kohdetta lisää. Mikkelin alueelta löytyy hurja määrä erilaisia laavuja ja nuotiopaikkoja. Tällä tavoin saamme tiedon kohteista välitettyä mikkeliläisille, kertoo toimintakeskuksen hyvinvointikoordinaattori Paula Muhonen.
– Muutamiin saaressa sijaitseviin kohteisiin ei ollut vielä mahdollista päästä huonon jäätilanteen vuoksi, joten kohteita olisi vielä enemmänkin, jatkaa Marko Saarenpää.

Jokainen Retkipaikkakierroksen tapahtuma järjestetään omalla teemaallaan. Ensimmäinen tutustuminen alueen retkipaikkoihin järjestetään tänään torstaina kello 18-20 Kaihun kodalla yhdessä Mikkelin Ladun kanssa. Illan aikana pääsee kokeilemaan muun muassa potkukelkkailua, hiihtoa ja retkiluistelua.
Jokaisella kerralla on mahdollisuus saada myös asiantuntijaopastusta. Tulevien viikkojen aikana ohjelmassa on esimerkiksi lumikenkäilyä, luontokuvausta sekä hevosen voimauttavaa läsnäoloa.
Retkipaikkakierros huipentuu 16. maaliskuuta Neitvuoren laavulla järjestettävään lumikenkäsafariin.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Laavu- ja kotapaikat on pyritty valitsemaan niin, että lähelle pääsee myös autolla. Yhdessä luontoon –hankkeen facebook -sivuilla voi sopia tarvittaessa kimppakyydeistä.
Retkipaikkakierroksen teemoitetut luontopäivät on nähtävissä täältä.

Anni Suomela

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.