Holvi avaa taas lauantaina

Roope Rask ja Pia Montonen avaavat Bistro Holvin ensi lauantaina. (Kuva: Antero Heikkinen)

Bistro Holvin yrittäjinä aloittaneet tunnetut mikkeliläiset ravintola-alan ammattilaiset Roope Rask ja Pia Montonen kertovat miettineensä yrittäjäksi ryhtymistä jo pitkään. Ainakin Roope houkutteli Piaa mukaan jo vuosien ajan.

Holvi upeana ja historiallisena ravintolamiljöönä sai Raskin ja Montosen innostumaan, kun kummallakin on työhistoriansa.
– Koko viime syksy asiasta neuvoteltiin, syntyi liiketoimintakauppa ja yrittäjyys tuli samassa paketissa.
Ravintola tunnetaan Holvina, joten Bistro Holvi oli luontainen valinta.

Roope ja Pia toimivat yrittäjinä fifty-fifty periaatteella.
Tutussa miljöössä Roope on luonnollisesti keittiömestari ja Pia vastaa ravintolasalin palveluista.
– Holvin henki säilytetään, mutta pyritään tarjoamaan aiempaa rennompaa ja helposti lähestyttävää meininkiä arkimeiningissä ilman valkoisia liinoja.
Lounasbuffee ma-la on uusi säännöllinen palvelu.
– Kilpailu on kovaa Mikkelissä. Luotamme itse tehtyyn maukkaaseen ruokaan, Roope Rask vakuuttaa.
– Iltaravintola jatkaa totutusti.

Pia Montonen lupaa yhteistyön jatkuvan niin, voidaan palvella myös teatterin asiakkaita. Ovet ovat aina auki, kun teatterissa on esityksiä. Samoin pieninäyttämö/teatteriklubi on käytettävissä yksityistilaisuuksiin.
Ravintolapaikkoja on tuttuun tapaan reilut 60 ja kesäterassilla 30 paikkaa. Pöytätasot ovat uusia ja ilme aiempaa rennompi.
Vanhan Holvin ruokalistalta säilyy monia suosikkeja, ainakin legendaarinen Ismo Siippaisen pippurikastike.

Pia Montonen
– Syntynyt 1970
– Restonomi
– Aiemmat työt: Holvi, Mikael, Ravirata, Vilee, Tempo
– Perhe: aviomies, 3 tyttöä.
– Harrastaa: äitinä Hatsinan tyttösalibandyä

Roope Rask
– Syntynyt 1978
– Keittiömestarin tutkinto
– Työskennellyt Lontoossa, Helsingissä, Mikkelissä Holvissa, Anttolan Hovissa ja Tempossa
– Perhe: vaimo ja 2 tyttöä
– Harrastaa lukemista ja kuntoilua.

Antero Heikkinen