Elämännälkä toi kaupunkilehteen

Valokuvaaja Olga Davydova odottaa innolla tulevia viikkoja Mikkelin Kaupunkilehden harjoittelijana. (Kuva: Anni Suomela)

Mikkelin Kaupunkilehti on saanut seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi uuden vahvistuksen tiimiinsä kuopiolaisesta Olga Davydovasta.
25-vuotiaan Davydovan työpanos nähdään lehden sivuilla kuvajournalismin muodossa. Hän opiskelee parhaillaan toista vuotta Kuopion Ingmanedu Kulttuurialan ammattiopistossa valokuvausta.

Mikkeli on tullut tutuksi alkujaan Venäjän Pietarista kotoisin olevalle Davydovalle hyvin.
– Muutin Kuopioon opintojen perässä, jota ennen ehdin asua liki neljä vuotta Mikkelissä. Paikkakuntana tämä on siis hyvinkin tuttu, hän linjaa.

Työharjoittelu mikkeliläisessä kaupunkilehdessä oli nuorelle valokuuvajalle luonnollinen valinta, sillä myös Davydovan perhe asuu Mikkelissä.
– Olisin voinut tietysti jäädä Kuopioon harjoitteluun, mutta Mikkeli tuntuu kotoisammalta.

Valokuvaus on ollut lähellä Davydovan sydäntä jo pienestä saakka. Ensimmäisen järjestelmäkameransa hän osti vuonna 2013.
– Silloin kuvaaminen oli vain mukava ja inspiroiva harrastus, mutta ymmärsin ystävieni ja perheeni kannustamana nopeasti, että minulla olisi mahdollisuus tehdä sitä työkseni. Tähtään siihen, että jonain päivänä saisin valokuvauksen avulla leivän pöytään.

Davydovan mieleen ovat erityisesti arkkitehtuurin ja musiikkiyhtyeiden kuvaaminen.
– Rakennusten muodot ja historia innoittavat minua. Musiikin ja yhtyeiden kuvaamisessa minulle tärkeintä on välittää tunnelma kuvan katsojalle. Pienten hetkien ikuistaminen on valokuvaamisessa parasta.

Maanantaina startanneelta kahden kuukauden harjoittelujaksolta Davydova sanoo odottavansa ennen kaikkea uusia kokemuksia.
– Kaikenlaiset kokemukset ovat valokuvaajalle tärkeitä, ja lehtimaailmassa niitä riittää. Tavoitteeni on tuottaa laadukasta kuvajournalismia ja tulla monta kokemusta rikkaammaksi. Odotan tulevia viikkoja innolla.
Olga Davydovan valkokuvia on nähtävillä nettiosoitteessa www.flickr.com/photos/olgadavydova.

Olga Davydova, 25
– Kotoisin Venäjän Pietarista
– Opiskelee Kuopiossa valokuvausta
– Koulutukseltaan englannin kielen opettaja