21.12.

Vihdoinkin toimistohotelli

Otonkulman yrittäjäyhteisön tilojen remontointia seurasivat keskiviikkona Saara Liukkonen, Jonna Viskari ja Marjo Niittuaho-Nastolin. Valmista tulee parin kuukauden kuluessa.

Mikkelin keskustassa sijaitsevaan Otonkulmaan toteutetaan uusi yhteisöllinen työtila. mikro- ja pienyrittäjien käyttöön. Tilat tulevat remontin jälkeen käyttöön helmi-maaliskuussa.
– Tällaiselle tilalle on selvästi kysyntää. Nyt sitoumuksia on kymmenkunta, mutta mukaan mahtuu vielä hyvin, sanoo projektia koordinoiva Jonna Viskari.

Pinta-alaltaan noin 300 neliön tilaan tulee alustavan suunnitelman mukaan yhteensä 28 työpistettä, joista suurin osa on lukittavia yhden hengen työhuoneita. Lisäksi suunnitteilla on mm. neuvotteluhuoneita ja oleskelutiloja sekä avonaista työtilaa.

Aloitteen tilojen tarpeesta teki yrittäjä Saara Liukkonen, joka on tähän saakka työskennellyt kotonaan. Nyt hän asettuu Otonkulmaan.
– Mikkelissä on ollut yrityksiä saada aikaan tällaista konttoria, mutta se ei ole aiemmin onnistunut. Jopa Pieksämäellä tällainen palvelu on, joten emme Mikkelissä ole yhtään liian aikaisessa.
Yhteisöllisten työtilojen kysyntä on noussut viime vuosina voimakkaasti samaan aikaan, kun työskentelytavat ovat muuttuneet ja mikroyritysten sekä itsensä työllistävien henkilöiden määrä on kasvanut.

Yrittäjäyhteisö tarjoaa esimerkiksi yksinyrittäjille ja pienille asiantuntijayrityksille mahdollisuuden työskennellä ja verkostoitua toisten yrittäjien kanssa, ja voi samalla tuoda mukanaan uusia yhteistyömahdollisuuksia.
– Tarjolla on myös palveluja keittiöstä neuvottelutiloihin ja internettiin, Viskari sanoo.

Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei on tämän vuoden aikana kartoittanut tilan tarvetta ja mahdollisia toimistohuoneistoja.
– Keskeisellä paikalla, torin laidalla lähellä virastoja ja palveluita sijaitseva Otonkulma on todettu soveltuvaksi tilaksi yrittäjäyhteisölle, sanoo kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin Miksei Oy:stä.

Tapio Honkamaa

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.