TE-Matkat elää ja voi hyvin

Esko ja Marjukka Närhi ovat TE-Matkojen Mikkelin toimiston vakioasiakkaita. Palvelemassa Päivi Saleh.

– Huhut kuolemastamme ovat pahasti ennenaikaisia, naurahtaa Päivi Saleh TE-Matkojen Mikkelin toimistossa.

Saleh viittaa viime viikolla paikallisen maakuntalehden verkkouutiseen, jossa kerrottiin matkojen kivijalkamyynnin loppuvan Mikkelissä, kun Matkapojat Oy sulkee Mikkelin toimistonsa. Myöhemmin uutinen oikaistiin.

TE-Matkat on kuopiolainen perheyritys, jolla on toimistot Kuopiossa ja Mikkelissä. Toiminta Maaherrankadulla jatkuu normaalisti.
– Olemme olleet Mikkelissä vuodesta 2000, ja itsellänikin on jo 17 vuotta täällä täynnä.

Salehin mukaan TE-Matkat hoitaa asiakkaille kaikki matkaan liittyvät palvelut. Hänen mukaansa myös pakettimatkoja räätälöidään yhä useammin ja yksilöllisemmin
– Asiakaskunnassamme on paljon keski-ikäisiä ja varttuneempia, mutta toki myös nuoria, jotka haluavat välttää netissä vaanivia riskejä

Matka-ala on Salehin silmissä muuttunut hurjasti. Hänen aloittaessa oli Mikkelissä viisi matkatoimistoa.
Mikkeliläiset matkustavat juuri nyt manner-Espanjaan ja Kanarialle. Kesäkaudeksi suosikeiksi nousevat Kreikka ja myös Turkki. Matkustajan maailmankartta on viime vuosina muuttunut melkoisesti.
– Sääli, että suomalaiset levottomuuksien pelossa matkustavat niin vähän muutaman vuoden takaiseen suosikkiin Egyptiin. Saksalaiset ja ruotsalaiset kyllä käyvät siellä edelleen.

Saleh itse tuntee Egyptin hyvin, sillä hänellä on siellä loma-asuntoa. Matka viekin Hurgadaan kahdesti vuodessa.
– Siellä on niin ihana ilmasto.

Viron suosio suomalaisten matkakohteena jatkuu. Saleh sanoo, että hyvä sijainti ja edelleen edullinen hintataso vetävät myös mikkeliläisiä kaiken aikaa. Erityisen hyvin ovat toimineet Mikkelin Kaupunkilehden lukijamatkat Haapsaluun kaksi kertaa vuodessa.
– Melkeinpä jokaiselle matkalle syntyy jonotuslista, kun lähtijöitä on niin paljon.
Salehin mukaan myös kauemmaksi on Mikkelistä menijöitä. Tuhkan takia tapetilla olevalle Balille on ollut kasvava kysyntä. Täksi talveksi on TE-Matkojen ohjelmaan tullut tauon jälkeen taas Sri Lanka.

TE-Matkojen
toimistoon piipahtaneet mikkeliläiset Marjukka ja Esko Närhi ovat erittäin kokeneita matkailijoita. TE-Matkojen kautta he laskevat reissanneensa 60 kertaa.
Närhet kertovat, että aurinko ja lämpö vetävät puoleensa.
– Matkalle lähdetään kolmesti vuodessa, kahdesti tehdään lähimatka ja kerran mennään pidemmälle. Seuraavana taitaa vuorossa olla kylpyläloma Haapsaluun huhtikuussa, sanoo Esko Närhi.

Närhien on helppo nimettä mieliinpainuvin matkakohde.
– Kyllä muutaman vuoden takainen Egyptin matka oli vaikuttavin. Ohjelmassa oli muun muassa Niilin ristely ja Kuninkaiden laakso, sanoo Marjukka Närhi.