21.12.

Pala New Yorkia Mikkeliin

Parturi-kampaamo Bahnin yrittäjä Reija Tarvainen luotsaa liikettään persoonallisella ja varmalla otteella.

Mikkelin keskustan kävelykadulta on pian mahdollisuus hypätä vintage–henkiseen parturimaailmaan.

Parturi-kampaamo Bahnin yrittäjä Reija Tarvainen, 24, haki inspiraatiota liikkeeseensä kansainvälisiltä kaduilta. Vuodenvaihteen jälkeen avautuva liike on nyt viimeistelyä vaille valmis ja tuore yrittäjä tyytyväinen lopputulokseen.
– Minua inspiroivat vanhemmat parturi-kampaamot ja vintage-henkisyys. Halusin tuoda säväyksen old schoolia Mikkeliin, ja onnistuimme mielestäni tavoitteessamme oikein hyvin. Tuodaan palanen New Yorkia Mikkelin kävelykadulle.

Parturi-kampaamopalveluiden lisäksi liikkeessä pääsee täten nautiskelemaan myös tyylikkäästä ja persoonallisesta sisustuksesta.
– Remontoimme liiketilan pääsääntöisesti omin kätösin avopuolisoni Jarkko Koukosen kanssa. Jarkosta oli minulle korvaamaton apu, enkä olisi onnistunut ilman hänen tukeaan.

Unelma omasta parturi-kampaamosta on kypsynyt liki viisi vuotta alalta kokemusta haalineen naisen mielessä pitkään. Kun sopiva liiketila löytyi, hän ei empinyt.
– Ihastuin tähän liiketilaan heti ensisilmäyksellä. Oma liike on pyörinyt mielessä jatkuvasti, ja nyt oli viimein aika toteuttaa unelmani, hän hymyilee.

Kilpailu ei kiristä nuoren yrittäjän hermoja. Hän luottaa parturi-kampaamonsa persoonallisuuden ja vertailun kestävän palvelun saavan liikkeen ovet käymään tiuhaa tahtia.
– Ei minua oikeastaan kilpailu huolestuta. Olen vähän sellainen heittäytyjä, enkä murehdi suotta tulevaa. Keskityn nyt omaan tekemiseeni, ja siihen, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Oman yrityksen kiemurat eivät olleet hänelle entuudestaan liiemmin tuttuja.
– Minulla ei ole lähipiirissäni juurikaan yrittäjiä, joilta olisin voinut saada suoranaista oppia. Vuokratuoli-taustalla ja selvittämällä asioita pärjää kyllä. Olen jo valmiiksi tottunut tekemään paljon töitä. Yrittäjyys jännittää tietysti, mutta pelkästään hyvällä tavalla.

Tarvainen sanoo toivovansa, että uusi parturi-kampaamo saisi erilaisuudellaan mikkeliläiset innostumaan.
– Toivoisin, että liikkeeseeni tultaisiin avoimin mielin. Välillä on hyvä kokeilla jotain uutta ja rohkeaa, hän vinkkaa.
Reijan lisäksi parturi-kampaamo Bahnissa työskentelee vuokratuolisopimuksella myös toinen alan yrittäjä, Minna Väisänen.

Anni Suomela

Kommentit

  1. Satu Haanpää-Heikkilä 21/12/2017 13:03

    Tämä Inspiroitunut nuori yrittäjä on vahva osaamisessaan! Onneksi olkoon, Mikkeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.